SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar genç mühendis Ömer Toker'in ekibi, en iyi konsol oyunu ödülüne layık görüldü

Kırım Tatar gencin hazırlayıcılarından olduğu yapım, en iyi konsol oyunu ödülüne layık görüldü Ödüllü oyun Alpha Invasion'ın hazırlayıcılarından Kırım Tatarı Ömer Toker ile konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2020 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar genç mühendis Ömer Toker'in ekibi, en iyi konsol oyunu ödülüne layık görüldü

Ayyıldız Huri KAPTAN / QHA Ankara

Ankara'da yaşayan Kırım Tatar gençlerden Ömer Toker'in kurucuları arasında olduğu Erik Games, hazırladığı Alpha Invasion adlı oyunla en iyi konsol (video) oyunu ödülünün sahibi oldu. Ödülü kazanan ekipte yer alan Toker, QHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Mesleğindeki başarısının yanında Kırım'ı da unutmayan Toker, "Kırım'a özgürce dönebilmeyi diliyorum" dedi.

TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) tarafından düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri sahiplerini buldu. 22 Kasım 2020 tarihinde kurucuları arasında Kırım Tatarı gençlerden ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu Ömer Toker'in de olduğu Erik Games'in hazırladığı Alpha Invasion adlı yapım, en iyi konsol oyunu seçildi. Ödül her sene 10'dan fazla jürinin değerlendirmesiyle 13 ayrı dalda veriliyor. İşte ödüllü oyunun fragman videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=AcJOcTmRrUo&feature=share&fbclid=IwAR28gx2sGW6mx1X5cxRUS5YFqybC-tRUFbnO8oKv8x-WzL9yz3xNt_6UZaI&ab_channel=ErikGamesStudio ALPHA INVASİON 4 KİŞİLİK BİR EKİPLE GELİŞTİRİLDİ

QHA'nın ödüllü oyunu hazırlayan isimlerden Kırım Tatarı Ömer Toker ile gerçekleştirdiği röportaj:

Kendinizi tanıtır mısınız?

1993 Polatlı doğumluyum. Köyümüz de Polatlı'ya bağlı Karakaya Tatar köyüdür. 2011 yılında Eskişehir Fatih Fen Lisesinden mezun oldum.

2016 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini ve ardından 2019 yılında ODTU Siber güvenlik yüksek lisansımı tamamladım. 2016 yılında mezun olduktan sonra oyun geliştirici olarak çalışma hayatına başladım.

Erik Games serüveniniz nasıl başladı? Ekibinizden bahseder misiniz?

Erik Games ODTU Teknokent içinde KOSGEB Arge İnovasyon desteği ile 2019 Şubat ayında kuruldu. Çalıştığımız yerdeki bir çok mobil oyun geliştirici şirketten farklı olarak konsol yani Playstation ve Nintendo platformlarına oyun geliştirmek ve yayımlamak için kurulduk. Sıfırdan KOSGEB Desteği ile çıktığımız bu yolda KOSGEB projesi olan Alpha Invasion oyununu Playstation 4 platformunda yayımladık. Bu oyunu yayımlamadan önce de 2 ayrı oyunumuzu yine Playstation 4 mağazasında yayımlamıştık.

İki kurucu ortak ile işe başlamıştık. Alpha Invasion projesini 4 kişi ile geliştirdik ve şu an itibarıyla 6 kişilik bir ekibimiz var.

Kurucularından olduğunuz Erik Games, hazırladığı Alpha Invasion adlı oyunla TOGED tarafından en iyi konsol oyunu ödülüne layık görüldü. Bu ödülden bahseder misiniz?

Alpha Invasion stealth-action tabanlı 3 boyutlu, oyuncunun gözünden gördüğümüz puzzle çözme ve aksiyonun beraber hissedildiği bir oyun. Oyunumuz Nevada'da AREA 51 denilen bölgede geçiyor. Dünyada alıkoyulan ve üzerinde deneyler işkenceler yapılan uzaylımızı dünyadan kaçırıp kendi gezegenine göndermeyi amaçlıyoruz.

OYUNDA NELER VAR?

Bu sırada alıkoyulduğumuz üstten kaçmak için çeşitli puzzlelar çözüp gizlenerek kaçmaya çalışıyoruz. Bununla beraber oyun korku, aksiyon, gizem ve bulmaca öğelerini iç içe sunuyor. Bu oyun için TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) tarafından verilen en iyi konsol oyunu ödülünü kazandık. Bu ödül her sene 10 dan fazla jürinin değerlendirmesiyle 13 dalda verilen bir ödül. Diğer ödül alanları en iyi mobil oyun en iyi tasarım en iyi kurgu gibi alanlar.

MERAKLILARI İÇİN AYRINTILAR! OYUN, AMERİKA VE AVRUPA PAZARINDA!

Bu oyun hakkında ilgililerine neler söylemek istersiniz?

Oyunumuz Playstation Store'da Amerika ve Avrupa pazarında yayımlanmış durumda. Oyun içi puzzle çözmeyi seven ve aksiyon arayan ve sci-fi tarzına meraklı oyuncuların keyif alacağını düşünüyorum. Bu yıl içinde Nintendo Switch için de geliştirici lisansını aldık ve Nintendo Switch için de oyunlarımızı geliştirmekteyiz. Ayrıca yayın olarak, başka firmaların geliştirmiş olduğu oyunları da Playstation ve Nintendo Switche yayımlama hizmeti vermekteyiz.

"KIRIM'A ÖZGÜRCE DÖNEBİLMEYİ DİLİYORUM"

Bir Kırım Tatarı olarak Kırım ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Kırım, anavatanımız ama ne yazık ki işgal altında. Bu durumdan dolayı kederliyiz. İçimizde kalan bir ukde gibidir. Umarım özgürlüğüne en kısa zamanda kavuşacaktır. Göçe zorlandığımız bu topraklara özgürce dönebilmek dileğiyle.

KRİSTAL PİKSEL VİDEO OYUN ÖDÜLLERİ 2020 SONUÇLARI

KRİSTAN PİKSEL VİDEO OYUN ÖDÜLLERİ
Yerli oyun geliştiricilerini desteklemek ve geliştirmek amacı ile hizmet veren TOGED'in Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri sahiplerini buldu. Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri Töreni 22 Kasım 2020, Pazar 16:00'da gerçekleştirildi.

2012 yılından beri Türkiye'de geliştirilen orijinal fikri mülkiyete sahip oyunları belirleme ve ödüllendirme amacıyla Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) iş birliğiyle düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri'nin 2020 yılı etkinliği COVID-19 sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlendi.

Kristal Piksel’e yapılan başvurular oyun dünyasının, medyanın ve akademik camianın isimlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendiriliyor ve başvuran oyunlar En İyi Mobil, PC, Konsol, Hypercasual, Görsel Tasarım gibi 13 kategoride yarışıyor.
1 Kasım’da son başvurularını alan Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 22 Kasım 2020, Pazar günü saat 16:00’da sahiplerini buldu.

TOGED

TOGED basın bülteninde yer verdiği bilgilere göre; Türkiye'deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini iyileştirerek, uluslararası ölçekteki standartlarını, başarısını ve tanınırlığını artırmak için çalışan Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), tamamı yerli oyun geliştiricilerden oluşan yönetim kadrosuyla sektörü bir arada tutarak, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları konusunda kamu bilincini geliştirmeyi hedefliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.