SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Müftü Yardımcısı: Hiçbir kutsalı olmayan bir düşmanla savaşıyoruz

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Müftü Yardımcısı Süleyman Hayrullayev, Rus saldırılarında zarar gören caminin onarılmasının en az bir ay süreceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Müftü Yardımcısı: Hiçbir kutsalı olmayan bir düşmanla savaşıyoruz

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Müftü Yardımcısı Süleyman Hayrullayev, Rusya’nın düzenlediği hava saldırısında tahrip olan Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi'nin en az bir ay boyunca kullanılamayacağını ifade etti.

Müftü Yardımcısı Süleyman Hayrullayev, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi'nin işgalci Rus ordusunun bu sabah düzenlediği hava saldırısında gördüğü zararı Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi.

İslam Kültür Merkezi ve cami binalarının saldırıdan önemli ölçüde hasar aldığını belirten Hayrullayev, “Her şey hasar gördü. Caminin kapıları ve pencereleri kırıldı, tüm ekipmanlar kırıldı. Yani hasar çok ciddi.” dedi.

Caminin kadınlar mahfilinin de hasar aldığını kaydeden Hayrullayev, halihazırda caminin kullanılmasının imkansız olduğuna dikkat çekerek, “Oluşan hasar net olarak henüz belirlenmedi. Camide her şeyin yeniden yapılması gerekiyor, namaz halılarının hepsi zarar görmüş. Şu anda hasarın tam boyutu hakkında bir şey söylemek çok zor ama çok fazla olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

CAMİNİN KAPALI OLMASI MÜSLÜMANLAR İÇİN ZOR OLACAK

Camiye gelen Müslümanlara manevi açıdan vurulan büyük bir darbe olduğunu belirten Müftü Yardımcısı, “Müslümanların bir an önce ibadet için toplanabilmeleri adına her şeyi onaracağız ama sanırım bir ay boyunca cami kullanılamayacak. Caminin kapatılmasının Müslümanlar için zor olacağını düşünüyorum. Manevi olarak çok zor.” dedi.

Camiye sabah namazına gelen insanların hasar almış camiyi gördüklerini aktaran Hayrullayev, “Hiçbir kutsalı olmayan bir düşmanla savaşıyoruz. En önemlisi can kaybının olmaması. Yıkılan yerler yeniden yapılır.” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.