SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak'ta Türkmen Bakan atandı!

Irak Devlet Bakanlığı görevine Türkmen Hiyam Köprülü atandı. Irak Bakanlar Kurulunun onayından geçen Köprülü'nün kısa süre sonra resmi görevine başlaması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2020 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak'ta Türkmen Bakan atandı!

Ozan Barış ERİM/ QHA Ankara

Irak Devlet Bakanlığı görevine Türkmen Hiyam Köprülü atandı. Irak Bakanlar Kurulunun onayından geçen Köprülü'nün kısa süre sonra resmi görevine başlaması bekleniyor.

Irak'ta bugün Devlet Bakanlığı Görevine Türkmen Hiyam Köprülü'nün ataması yapıldı. Köprülü'nün Devlet Bakanı olarak atanmasının ardından Kerküklü Gazeteciler Reşat Salihi ve Özdemir Hürmüzlü, konu ile ilgili Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulundu.

"KÖPRÜLÜ TÜM TÜRKMENLERİ BİRLEŞTİRDİ"

Kerküklü Gazeteci Reşat Salihi, Hiyam Köprülü'nün Devlet Bakanlığına atanması ile tüm Türkmenlerin birleştiğine dikkat çekerek, "Geçen dönemki adayımız Hasan Özmen Bayatlı vefat etti ve onun yerini doldurmakta biraz zorluk çektik. Şimdi ise çok şükür Hiyam Hanımı bu göreve getirebilme şansımız oldu. Irak Türkmen Cephesi milletvekillerinin onayı ile Hiyam Köprülü, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Bu Türkmenler için çok büyük bir başarı oldu. Bütün Türkmen milletvekillerinin birleşerek, tek bir kişi üzerinde anlaşmaya varması da Türkmenler açısından çok önemli bir adımdır. Türkmenlerin birleşmesine de vesile olan Hiyam Köprülü, Türkmen toplumunun Bakanlar Kurulundaki en büyük savunucusu olacaktır." diye konuştu.

"BAKANLAR KURULUNDA TÜRKMENLERİN HAKKINI SAVUNACAK"

Gazeteci Özdemir Hürmüzlü, Türkmenlerin artık Bakanlar Kurulunda daha güçlü temsil edileceğini düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulunda Türkmenlerin temsil edilmesi iyi yönde bir gelişmedir. Başta Rahmetli Hasan Özmen Bey aday gösterilmişti ama ne yazık ki vefat etti. Şimdi ise Hiyam Hanım Bakanımız oldu. Köprülü, daha önce bürokrat olarak özellikle Planlama Bakanlığında üst düzey görevler üstlendi. Öte yandan Köprülü, sadece Türkmen kadınlarının değil Irak genelindeki kadınların haklarını savunan bir kadın. Özellikle kadın haklarını savunma kuruluşlarında da görev almıştır. Önümüzdeki günlerde bizleri çok önemli 3 olay bekliyor, seçim, nüfus sayımı ve Kerkük ile ilgili 140. maddenin Bakanlar Kurulunda tartışılması. Köprülü'nün bu konudaki tavrının daha güçlü olmasını bekliyoruz."

BAYATLI VEFAT ETMİŞTİ

Irak’ta Devlet Bakanlığı için önerilen son Bakan adayı eski Türkmen Vekil Hasan Özmen Bayatlı vefat etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.