SON DAKİKA
Hava Durumu

Dr. Sinan Demirtürk, Astana’daki Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu hakkında QHA'ya konuştu

TÜRPAV Başkan Vekili, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sinan Demirtürk, Astana’daki Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu’na dair izlenimlerini Kırım Haber Ajansına aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2023 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dr. Sinan Demirtürk, Astana’daki Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu hakkında QHA'ya konuştu

TÜRPAV Başkan Vekili, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sinan Demirtürk, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu'na katıldı. Dr. Demirtürk, forumdaki izlenimlerini ve görüşülen hususlar hakkında Kırım Haber Ajansına demeç verdi.

DR. SİNAN DEMİRTÜRK: TOPLANTIDA RUSYA’NIN UKRAYNA’YA YÖNELİK SALDIRILARI KONUSUNDA ÖNEMLİ VURGULAR YAPILDI

Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu'ndaki izlenimlerini aktaran Dr. Demirtürk, küresel ve bölgesel güvenlik ve ortaklık konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Dr. Sinan Demirtürk, “Toplantıda Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları konusunda önemli vurgular yapıldı” dedi. 

FORUMDA KAZAKİSTAN'IN DIŞ POLİTİKASI ÖNE ÇIKAN KONULAR ARASINDA

Demirtürk, Kazakistan’ın dış politikasında gerçekleşen değişimlerin forumun ana konusu olduğuna işaret ederek, “Kazakistan dış politikası, toplantılara damgasını vuruyor” açıklamasını yaptı. Ayrıca, “Forumda Kazakistan Özbekistan ile yaptığı geliştirdiği işbirliğine vurgu yapıldı” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.