SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzede anne ve kız enkaz altında yaşadıklarını QHA’ya anlattı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin birinci yılı geride kaldı. Yıkımın en yüksek seviyede gerçekleştiği Hatay’da enkaz altında kalan anne Ayşe Sertel ve kızı Betül Sertel yaşadıklarını QHA'ya anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Depremzede anne ve kız enkaz altında yaşadıklarını QHA’ya anlattı

Yağmur Filiz ŞAHİN/QHA Ankara

2023 yılında, 7.4 ve 7.7 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntıların yaşandığı Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye yasa boğulmuştu. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin 1. yılı geride kaldı. Yıkımın en yüksek seviyede yaşandığı Hatay'da enkaz altında kalan anne Ayşe Sertel ve kızı Betül Sertel yaşadıklarını Kırım Haber Ajansına (QHA) anlattı. 

"TAVANIN ÜZERİMİZE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

20 yaşındaki depremzede Betül Sertel, depremi hissettiği ilk anı şu şekilde dile getirdi:

"Depremi hissettiğim ilk an odamdan çıktım, abimi korkutmamak için yanına gidemedim. Annem ve babam salonda uyuyordu, yanlarına gittim. Annem ve babam beni aralarına aldı, Annem, 'Gel yanıma korkma' diyerek eliyle başımı korudu. Tavanın üzerimize düştüğünü gördük, sonra annem ayağını hissetmemeye başladığını söyledi. 2-3 saatin sonunda abimin de sesini duyduk"

SERTEL, DEPREMDE YENGESİNİ VE 4 KUZENİNİ KAYBETTİ

QHA'nın, "Enkaz altında ne kadar kaldınız? Açlık, susuzluk ve üşüme hali oldu mu?" sorusuna, yalnızca kendi evlerinin yıkıldığını ve saatler sonra kurtarılamayacaklarını düşündüklerini söyledi. Betül Sertel, herhangi bir açlık, susuzluk ve üşüme hissetmediklerini aktardı. Sertel, enkaz altından 2. günün sonunda dayısının yardımıyla pencerenin küçük bir kısmından çıktığını dile getirdi. Ayrıca bu depremde yengesini ve 4 kuzenini kaybettiklerini ifade eden Sertel, konteynerde yaşadıklarını belirterek, "Her şeyin düzelmesini bekliyoruz, umarım düzelir" dedi. 

ENKAZ ALTINDA 4 GÜN KALAN ANNE SERTEL, SOL AYAĞINI KAYBETTİ

Öte yandan anne Ayşe Sertel de depremde yaşadıklarını aktardı. Enkazda kaldığı 4 gün boyunca yalnızca dua ettiğini ve kelime-i şehadet getirdiğini söyleyen anne Sertel, ayaklarına kiriş düştüğünü ve bu yüzden ayaklarını hissedemediğini dile getirdi. Sertel şunları söyledi:

"Hareket edemedim, kolonlar ayağıma düştü. Düştüğünü hissedemedim ama ayağım ağırlaştı. O an kan kokusu aldım. Betül ile babasına 'Ayaklarım koptu' dedim. Onlardan bir süre ses alamadım, sanıyorum bayıldılar. Elime fayans parçası geldi, sesimiz duyulsun diye yere vurmaya başladım. Yalnızca bizim ev yıkıldı zannettim, dışardan sesler geldi, 'Hatay'da yollar kapandı, kimse yok' dediler"

"KEŞKE ÖLSEYDİM, BU ACIYI YAŞAMAZDIM"

Ayrıca o esnada vefat eden babasından hurma yediğini ve babasının terini sildiğini ifade eden Sertel, 4. günün sonunda enkazdan çıktığını ve Adana'ya gittiğini burada sol ayağının kesildiğini belirtti. Sertel, "Sağ ayağıma da basamıyorum, basamamak çok kötü bir durum. Bazen diyorum ki, keşke ölseydim en azından şehit olurdum, bu acıyı yaşamazdım" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.