SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Bodnar: Savaş fotoğraflarında devletimizin ve halkımızın başarısını görüyorum

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Ukrayna Savunucuları Günü münasebetiyle düzenlenen resepsiyonda Ukraynalı fotoğrafçı Eduard Krıjanivskıy tarafından savaş alanından çekilen fotoğraflar sergilendi. Serginin açılışını yapan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sergilenen fotoğraflar hakkındaki düşüncelerini QHA ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Bodnar: Savaş fotoğraflarında devletimizin ve halkımızın başarısını görüyorum

Dilara Dilşah KAYA / QHA ANKARA 

Türkiye'nin başkenti Ankara'da, Ukrayna Büyükelçiliği tarafından 30 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna Savunucuları Günü münasebetiyle düzenlenen resepsiyonda Ukraynalı fotoğrafçı Eduard Krıjanivskıy tarafından savaş alanından çekilen fotoğraflar sergilendi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar), sergilenen fotoğraflar hakkındaki düşüncelerini ve Ukrayna Savunucuları Günü'ne ilişkin mesajını Kırım Haber Ajansına (QHA) aracılığıyla paylaştı.

"BU KARELERDE İKİ BUÇUK SENEDİR MÜCADELE EDEN DEVLETİMİZİN VE HALKIMIZIN BAŞARISINI GÖRÜYORUM"

Büyükelçi Bodnar, fotoğraflara baktığında hissettiklerini, "Bu karelerde iki buçuk senedir mücadele veren devletimizin ve halkımızın güzel başarısını görüyorum. Ama aynı zamanda çektiğimiz zorlukları da yansıtıyor." ifadeleriyle aktardı. Sergilenen fotoğrafların Ukrayna halkının çektiği ve çekmeye devam ettiği acıları gösterdiğini belirten Bodnar, düzenlenen bu tarz etkinliklerin amacının çekilen bu acılara dikkat çekmek ve halkın mücadelesini göstermek olduğunu vurguladı. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ ZELENSKIY VE ORDUMUZ İLE SAYICA ÜSTÜN DÜŞMANIMIZA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Ukrayna'nın gösterdiği mücadeleyi Türkiye'nin Milli Mücadele yıllarına benzeten Bodnar, konuşmasında, "Atatürk ve silah arkadaşları nasıl sayıca üstün düşmana karşı başarı elde ettiyse, biz de bundan ilham alarak Cumhurbaşkanımız Zelenskıy ve ordumuz ile sayıca üstün düşmanımıza karşı mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

1 Ekim Ukrayna Savunucuları Günü'nün önemine de değinen Bodnar, konuşmasında "Yarın Ukrayna Savuncuları Günü'nü anacağız. Bütün kahramanlarımızı, hayatını kaybedenleri saygıyla anacağız. Yaşayanlara da saygımızı ifade edeceğiz." dedi. Büyükelçi son olarak şu ifadeleri kullandı:

Savunucular Günü'nde ülkemizi savunurken hayatını kaybeden bütün kahramanlarımızı anacağız ancak diğer tarafta yine onurlu bir mücadelede 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken yaşamını kaybeden kahramanları da bir taraftan anmış olacağız. O yüzden yarın, bizim için manevî değeri yüksek bir gün olacak. Kahramanları anarak gelecek için savaşımızı sürdüreceğiz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.