SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmed Zakayev: Ukrayna’da Kırım Tatarları ve Çeçenler özgürlük için omuz omuza savaşıyor

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev, Kırım Haber Ajansına verdiği röportajda, Çeçen ve Kırım Tatar halklarının ilişkileri hakkında açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ahmed Zakayev: Ukrayna’da Kırım Tatarları ve Çeçenler özgürlük için omuz omuza savaşıyor

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev, Çeçen ve Kırım Tatar halklarının arasındaki ilişkilerin çok uzun bir geçmişe dayandığını, iki halkın geçmişten bugüne ortak değerleri paylaştığını ve ortak acıları yaşadığını belirtti.

AHMED ZAKAYEV: UKRAYNA’DA KIRIM TATARLARI VE ÇEÇENLER ÖZGÜRLÜK İÇİN OMUZ OMUZA SAVAŞIYOR

Kırım Haber Ajansına konuşan Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev, Kırım Tatar ve Çeçen halklarının ilişkisini değerlendirdi. Zakayev, Çeçen ve Kırım Tatar halklarının arasındaki ilişkilerin çok uzun bir geçmişe dayandığına dikkat çekerek, “Halklarımız benzer trajedileri yaşadı, tarihte çok ortak noktamız var. Kırım Tatarları da Çeçenler gibi Rus İmparatorluğunun sömürgesi altında bulundu. Bu yüzden çok ortak noktamız var ve tüm konularda karşılıklı anlayışa sahibiz. Bu da bize ortak geleceğimizi inşa edebileceğimiz konusunda güven veriyor" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta iki halkın yolunun tekrar kesiştiğini belirten Zakayev, "Savaşta bugün Kırım Tatarları ve Çeçenler omuz omuza savaşıyorlar. Ve sadece Ukrayna'nın özgürlüğü için değil birçok halkın özgürlüğü için mücadele ediyorlar. Bu halkların çoğu hala Ukrayna’daki direniş olmasaydı nasıl bir tehlikede olacaklarının farkında değil. Ukrayna halkı direniş göstermeseydi olaylar çok farklı şekilde gelişebilirdi" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.