SON DAKİKA
Hava Durumu

Zafer Karatay: Putin'e ve işgalci rejiminin vahşiliğine karşı tüm dünyada bir nefret oluştu

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2022 06:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2022 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zafer Karatay: Putin'e ve işgalci rejiminin vahşiliğine karşı tüm dünyada bir nefret oluştu

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya yönelik kesintisiz süren faşist saldırısını QHA'ya değerlendirdi. Karatay, Ukrayna'ya yönelik faşist saldırılarının yanı sıra 2014'te de Kırım'ı işgal eden Putin ve rejiminin vahşiliğine karşı tüm dünyada bir nefret oluştuğunu ve bunun da kolay kolay silinmeyeceğini vurguladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana sivil çocuk demeden Ukrayna'ya yönelik kesintisiz devam eden faşist saldırılarını ve gelinen sürece dair QHA'ya açıklamalarda bulundu. Yaşanan süreçte Rusya'nın işgalci girişimlerine teslim olmayan Ukrayna halkının, ordusunun ve hükumetinin direnişinin tüm dünyada büyük bir hayranlık uyandırdığını belirten Karatay, Rusya ve Ukrayna'nın arasındaki farkın da insanlar tarafından artık anlaşıldığını ifade etti.

Karatay, Türkiye'nin ve Türk halkının bu durum karşısındaki tutumuna ve desteğine dikkat çekti. Karatay, Antalya Diplomasi Forumu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; Ukrayna'nın Türkiye'nin dostu olduğunu, bu saldırıları Türkiye'nin kabul etmeyerek karşı çıktığını ve tüm bu yaşananların da 2014'te Rusya'nın Kırım'ı işgaline yeterli tepki gösterilmediği için meydana geldiğine yaptığı vurguya değindi.

"RUSYA'NIN 20 YILDIR PARA DÖKTÜĞÜ PROPAGANDA 20 GÜNDE KÜL OLDU"

Karatay, "Rusya'nın 20 yıldır büyük paralar döktüğü propaganda sadece 20 günde kül oldu" dedi. Bombalamalara ve işgal saldırılarına rağmen direnen Ukrayna halkının vatanseverliğinin Türkiye'de de önemli bir sevgi ve saygı ile karşılık bulduğunun altını çizen Karatay, ilk günden pek çok destek kampanyası düzenlendiğini belirtti.

Türkiye'nin Kırım Tatarları başta olmak üzere Ukrayna halkına desteklerinin büyük olduğuna dikkat çeken Zafer Karatay, "Anadolu, Kırım'ın ilk işgal edildiği 1783'ten bu yana Kırım Tatarlarını bağrına bastı, kucak açtı" ifadelerini kullandı.

Karatay, aynı zamanda Kırım'ı işgal eden Putin ve rejiminin vahşiliğine karşı tüm dünyada bir nefret oluştuğunu ve bunun da kolay kolay silinmeyeceğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.