SON DAKİKA
Hava Durumu

Safinar Cemileva: Katil Rusya'yı durdurmak için tüm dünya ayağa kalkmalı!

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2022 05:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2022 05:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Safinar Cemileva: Katil Rusya'yı durdurmak için tüm dünya ayağa kalkmalı!

Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya yönelik kesintisiz devam eden faşist saldırısı sonrası Ukrayna halkının ve Kırım Tatarlarının durumuna dair QHA'ya açıklamalarda bulunan Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, "Katil Rusya'yı durdurmak için tüm dünya ayağa kalkmalı!" dedi.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya yönelik kesintisiz devam eden faşist saldırıları sonrası Ukrayna halkının ve Kırım Tatarlarının durumuna dair QHA'ya değerlendirmelerde bulundu. Safinar Cemileva, söz konusu durum karşısında, halkının gözyaşlarının kurumadığını, yüreklerinin kan ağladığını dile getirdi. Cemileva, İstanbul'da, Rus işgalini lanetleyen protestolara katıldıklarını da belirtti. Öte yandan Cemileva, Rusya'nın saldırganlığı nedeniyle gördüğü yaptırımlar sonrası Rus vatandaşlarının ülkelerini terk ettiğine ancak Ukrayna vatandaşlarının ise saldırılara rağmen vatanları için direndiklerine dikkat çekti.

https://www.youtube.com/watch?v=IDxmKZEuDTM SAFİNAR CEMİLEVA: BU MESELE KIRIM İLE BAŞLADI KIRIM İLE BİTECEK!

Ukrainlerin ve Kırım Tatarlarının, bağımsızlıkları için birlikte çok mücadele ettiğini vurgulayan Cemileva, şu an yine Ukrayna halkının yanında olduklarının altını çizdi. Dünyanın, 8 yıl önceki Rusya'nın Kırım'ı işgaline gerekli tepkiyi gösterseydi bugün yaşananların meydana gelmeyeceğini ifade eden Cemileva, "Bu mesele Kırım ile başladı Kırım ile bitecek" dedi.

"KIRIM TATARLARI BİR GÜN KIRIM'A UKRAİNLERLE BİRLİKTE ZAFERLE DÖNECEK"

Kırım Tatarlarının ve Ukrainlerin asla düşmanına diz çökecek bir millet olmadığını vurgulayan Cemileva, "Kırım Tatarları bir gün Kırım'a Ukrainlerle birlikte zaferle dönecek" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.