SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da, Kırımlı sanatçı Elmira Asanova'nın Taş Mozaik Sergisi'nin açılışı yapıldı

Ankara'da, Kırımlı sanatçı Elmira Asanova'nın Taş Mozaik Sergisi'nin açılışı yapıldı. Serginin açılışı bugün sanatseverlerin katılımıyla Ulucanlar Sanat Sokağı Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2021 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara'da, Kırımlı sanatçı Elmira Asanova'nın Taş Mozaik Sergisi'nin açılışı yapıldı

Ankara'da, Kırımlı sanatçı Elmira Asanova'nın Taş Mozaik Sergisi'nin açılışı yapıldı. Serginin açılışı bugün sanatseverlerin katılımıyla Ulucanlar Sanat Sokağı Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kırımlı sanatçı Elmira Asanova'nın Taş Mozaik Sergisi'nin açılışı Ankara'da 2 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 13.00’de Ulucanlar Sanat Sokağı Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Serginin açılış konuşmasını yapan Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, bir Kırım Tatar vatandaşın böyle bir çalışmaya imza atmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kırım Derneği olarak Kırımlı sanatçı ile ileriki zamanlarda birlikte çalışma temennilerini de dile getiren Şahin, sanatçıya bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. Ayrıca, Elmira Asanova’nın Kırım kilim ve halı desenlerinden esinlenerek gerçekleştirdiği tablolarla birlikte diğer çalışmalarının da yer aldığı serginin, 3 Ekim 2021 Pazar günü akşam saatlerine kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

https://www.youtube.com/watch?v=EvfI10e6j0w ELMİRA ASANOVA: KIRIM MOTİFLERİ İLE KIRIM'DA DA YAPILMASINI İSTİYORUM

Sergi açılışında QHA'ya konuşan Kırımlı sanatçı Elmira Asanova, çalışmalarının 1,5 yıl sürdüğünü ifade etti. Bu süreçte hem kendisinin öğretmeni hem de en büyük destekçisinin eşi olduğunu dile getiren sanatçı Elmira Asanova, çalışmalarının devamının geleceğini söyledi. Çalışmalarında Kırım kilim ve halı motiflerinden esinlenen sanatçı, bundan sonraki çalışmalarında antik mozaik çalışmalarına yer vereceğini aktardı. Kırım'ın Yalta şehrine özgü "kuş yuvası" motifi üzerine de çalışmak istediğini belirten sanatçı, bu çalışmaların Kırım'da da gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

"KIRIM'DA DA BENZER ÇALIŞMALAR YAPMAK İSTİYORUZ"

Kırımlı sanatçı Elmira Asanova'nın eşi Mustafa Salih Kamanlıoğlu, eşini 1,5 yıl gibi bir sürede bu sergiye hazırladığını ifade etti. 1,5 senede kırkın üzerinde eser ortaya konulmasının zor bir iş olduğunu belirten sanatçının eşi Kamanlıoğlu, "Burada Kırım Tatar soydaşlarımızın desteğini görmek çok iyi, bizler bu çalışmaları Kırım'da da gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=T7qJzfj-PV4 "İLK KEZ BÖYLE BİR ÇALIŞMAYA ŞAHİT OLDUK"

Sergiye ilişkin izlenimlerini QHA ile paylaşan Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, taş, keçe, çeyiz çalışmalarının da bulunduğu sergiyi çok güzel bulduğunu söyledi. Sanatçı ile Kırım Derneği olarak birlikte çalışmalarının da olacağını kaydeden Şahin, Kırım Tatar desenlerinin çalışılmasının teklif edileceğini belirtti. Bir Kırım Tatar sanatçı tarafından ilk kez böyle bir sanat dalında çalışmaya imza atıldığına şahit olduğunu dile getiren Şahin, sanatçıya bundan sonraki çalışmalarında da muvaffakiyetler diledi.

https://qha.com.tr/multimedya/ballikpinar-cosku-dolu-anlara-sahne-oldu-balkoy-projesi-tamamlandi-kirim-kultur-evi-acildi/342568/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.