SON DAKİKA
Hava Durumu

Troleybüs anıtı açıldı (FOTO,VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2012 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2012 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Troleybüs anıtı açıldı (FOTO,VİDEO)
Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde bulunan dünyanın en uzun troleybüs hattında 40 yıl boyunca hizmet vermiş olan emektar araçlar Troleybüs Anıtı ile hatırlanacak.

Akmescit, Aluşata ve Yalta şehirlerini birbirine bağlayan troleybüs hattının uzunluğu yaklaşık 86 kilometre. Bu hattın 752 metre ile en yüksek noktası olan Angara Dağ Geçidinde 22 Ekimde düzenlenen törenle Troleybüs Anıtı açıldı.

Troleybüs anıtında 1972 yılında üretilen Şkoda 9-TR tipi troleybüs kullanıldı. Bu troleybüs, işletildiği 40 yıl boyunca toplam 1,9 milyon kilometre yol kat etti ve 20 milyon yolcu taşıdı.

Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, Kırım Parlamentosu Bütçe, Ticaret ve Yatırım Politikası Daimi Komisyonunun Başkanı Vitaliy Nahlupin, Kırım Troleybüs Şirketi Genel Müdürü Valeriy Zaikin anıtın açılış törenine katıldı.

Anatoliy Mogilyov “Gördüğünüz emektar troleybüs, 20 milyondan fazla yolcu taşıdı. Kırım Troleybüs şirketi ise açıldığından bu yana 6 milyardan fazla yolcu taşıdı, bu neredeyse dünyanın tüm nüfusu ediyor. Ben hepinizi anıtın açılışı dolayısıyla tebrik ederim. Ben, bu anıtın Kırımlılara şan kazandıracağını ve turistleri çekecek yeni bir anıt olacağını, bundan dolayı bu anıtı kurarak önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.

Mogilyov, son iki yılda Kırım’da elektrikle çalışan toplu taşıma araçlarını çalıştıran şirketlerin durumunun iyileştirildiğini, bunun örneği olarak “Kırım Troleybüs” şirketinin borçlardan kurtulduğunu, troleybüs filosunun yenilendiğini, 7 trafonun tamir edildiğini, Akmescit – Aluşta - Yalta troleybüs hattının 28 kilometresinin tamir edilmesini gösterdi.

Evelina İlyasova, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.