SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Müzesi “Silinmez Hatıralar”ı sergiliyor

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Müzesi “Silinmez Hatıralar”ı sergiliyor

Kırım Tatar Kültürel ve Tarihi Miras Müzesi’nde Kırım Tatar sürgününün 71. yıldönümü dolayısıyla “Silinmez Hatıralar” adlı sergi düzenleniyor.

15 Mayıs tarihinden itibaren ziyarete açılan sergide, ev aletleri, takılar, milli kıyafet, nakış işleme, Kuran-ı Kerim nüshaları, sürgün döneminde çekilen fotoğraflar sunuldu.

Kırım Tatar Kültürel ve Tarihi Miras Müzesi’nden yapılan açıklamada, “Sürgün zorlukları ve vatana geri dönme yolunda sahipleriyle birlikte olan sergide sunulan eşyalar, milli kültür ve geleneklere özenli davranışı sergiliyor, yeni neslinde kökenlerine saygı duygusunun kazandırılmasını, hatıra ve maneviyatın korunmasını sağlıyor” diye kaydedildi.

Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı İsmet Zaatov sergide açılış konuşmasını yaptı. Kırım Müftü Yardımcısı Ayser İsmailov, gurbette hayatını kaybeden nesillerin anısına dua okudu.

Ardından Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi öğrencisi Emine Kurtsitova, “Güzel Kırım” şarkısını söyledi.

Ayrıca Kırım Tatar milli hareketi iştirakçisi, Kırım Tatar milli hareketini konu alan kitap yazarı Eskender Ümerov açılış töreni çerçevesinde konuşma yaptı.

Gazeteci Zöre Pinka, Fazıl Eskender’in vatan hakkında şiirini okudu. Zekiye Bekirova ise kuşaktan kuşağa aktarılan, sürgüne alınıp götürülen ve elli yıl sonra Kırım’a dönen Kuran-ı Kerim ile ilgili duygulandırıcı hikayeyi anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.