SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu, Uluslararası Kırım Gemisi Festivaline tekrar ev sahipliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2009 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2009 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu, Uluslararası Kırım  Gemisi Festivaline tekrar ev sahipliği yapacak
Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu, Akmescit’te (Simferopol) 6. Uluslararası Kırım Gemisi Tiyatro Festivaline organizasyon ve katılım hazırlık çalışmalarına başladı.
Kırım Tiyatrocuları Birliği Başkanı, Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Bilal Bilalov,  QHA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl 15 -21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kırım Gemisi Festivalinde BDT ülkelerinden ve diğer ülkelerden toplam 8 tiyatronun katılacağını ve her birinin Kırımlı izleyicilere birer özel oyun  sergileyeceğini açıkladı.
Kırım  Tatar Tiyatrosunun, Kırım Tatar halkının sürgününün 65. Yıldönümü dolayısı ile hazırlanan “Sönmegen Yıldızlar” (Sönmeyen Yıldızlar) adlı eseri ile açılışını gerçekleştireceği Kırım Gemisi  Festivali sıasında her katılmcı, birer  toyatro oyunu sergileyecek.
Aynı zamanda bazı oyunların Kırım Ukrain Akademik Drama Tiyatrosunda sahneleneceğini belirten Bilalov, bu yılki festivalde Ukrayna’dan yanısıra Beyaz Rusya, Meksika  ve Özbekistan’dan tiyatro gruplarının katılacaklarına dikkat çekti ve  Kırım Gemisi Festivalinin komşu ülkelerde de popülerlik kazandığını vurguladı.
Kim Nikolaev-Rıdvan Calilov


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.