SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu turneye çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2009 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2009 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu turneye çıkıyor
21 Mayıs'ta Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu 'Dinmeyen ruh veya iki eşli yıldız tutkunu' oyunuyla Zakarpatye 10. 'EtnoDioSfera' Uluslararası Festivaline katılacak. Tiyatronun sanat yönetmeni, Ukrayna'nın halk sanatçısı Bilal Bilalov'un QHA'ya verdiği bilgiye göre, Kırım Tatar Tiyatrosunun geleneksel olarak katıldığı 21-27 Mayıs'ta gerçekleşecek festivalde Macaristan, Romanya, Rusya, Beyaz Rusya, Moldova ve diğer ülkelerden sanatçılar katılacak.
Festivalde kapanış oyunu olarak sahnelenecek 'Dinmeyen ruh veya iki eşli yıldız tutkunu' mistik komedi tiyatro temsili, ilk kez bu yılın Nisan ayında sahnelendi.
Ukrayna'nın emektar sanatçısı Yuriy Fedorov'un yönetmenliğini üstlendiği 'Dinmeyen ruh' ouyunun baş rollerini Ukrayna Halk Sanatçıları Dilaver Settarov ve Aliye Temirkayayeva'nın yanısıra Luiza Useinova, Lila Umerova, Zarema Bilalova canlandıracak.

Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu yeni nesil oyuncu yetiştiriyor

Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu, genç oyuncu kadrosunu oluşturmaya başladı.
Tiyatronun sanat yönetmeni, Ukrayna'nın emektar sanatçısı Bilal Bilalov, sözkonusu grubu oluşturmak üzere Kırım Kültür, Sanat ve Turizm Üniversitesi Aktörlük Fakültesinde kayıtların başladığını açıkladı. Genç kadronun bu şekilde yetiştirildiğine dikkat çeken tiyatro yönetmeni, 'Yaklaşık olarak her beş yılda bir yeni oyuncular alınması gerekmektedir. Tiyatronun genç oyuncu kadrosuna ihtiyacı var' dedi.
Her hafta Cumartesi günleri deneme provası yapıldığını belirten B. Bilalov, oyuncu adaylarının monolog, masal, şiir, dans ve şarkı yeteneklerini sergilediklerini, yetenekli adayların fakülteden mezun olduktan sonra Kırım Tatar Tiyatrosunun oyuncularının arasında yer alacaklarını söyledi. Kırım Kültür Üniversitesi öğretim üyelerinin yanısıra R.Bektaşev ve B. Bilalov'un fakülte öğrencileri ile yeteneklerini paylaşacaklarına dikkat çeken tiyatronun sanat yönetmeni, Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu'nun, oyuncu gruplarını daha önce Harkov ve Kiev Kültür Üniversitelerinden oluşturduğunu belirtti.
Sevil Memetova-Rıdvan Calilov
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.