SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım’da bir başka festival daha yok ediliyor

Kırım’da geleneksel olarak düzenlenen “Ceneviz Miğferi” adlı uluslararası şövalyelik festivali bu yıl büyük ihtimalle son kez düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da bir başka festival daha yok ediliyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimi, bu kez Kırım’da geleneksel olarak düzenlenen festivallerden Sudak şehrinde düzenlenen “Ceneviz Miğferi” festivalini yok etme niyetinde.
 
“Ceneviz Miğferi” adlı uluslararası şövalye festivali geleneksel olarak her yıl Sudak’ta Ceneviz Kalesi’nde düzenleniyor. Festivalin amacı, Ortaçağ döneminin spor, kültür ve tarihi geleneklerini canlandırmak (reenacting), şövalye festivalleri (turnuvalar vb.) düzenleme geleneklerini destekleme ve tarih turizmini yaygınlaştırmak. Düzenlendiği yıllar içinde festival, Ukrayna, Rusya ve Belarus'un (Beyaz Rusya) yanı sıra İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve başka birçok ülkede daha ün kazandı.
 
Ancak bu yıl festivalin büyük ihtimalle son kez düzenlendiği fikrini paylaşan gazeteci Oleg Kryuçkov, bu yıl Kırım’ın işgalci yönetiminin organize ettiği festivalde, Sudak festivaliyle meşhur olan nerdeyse tüm geleneksel eğlence etkinliklerinin yasaklandığını bildirdi.
 
Oleg Kryuçkov, “Neredeyse her şey yasaklandı. Sahneleştirilmiş oyun, maskara dövüşleri ve şövalye müsabakaları yasaklandı. Bunun dışında top ve misket tüfeği atışları da yasaklandı” dedi.
 
Geleneksel olarak festivalin düzenlendiği süre içerisinde katılımcıların kalede yaşadığını, ancak bu yıl bunun da yasaklandığını ifade eden Kryuçkov, “San Marino’dan 30 İtalyan şövalye Kırım’a gelmeyi reddetti. Onlar Ortaçağ tarzında hazırlanan bir çadır kampı getirmek istiyorlardı. Rusya'dan katılımcılar da gelmedi. Onların neden vazgeçtiği anlaşılabiliyor, gün boyunca 35 derece sıcaklıkta çadırların olmadığı alanda ağır zırhlar içinde durmak zor” diye kaydetti. Kryuçkov, bu yıl festival katılımcılarının bir otelde barındığını belirtti.
 
Bununla birlikte gazeteci Oleg Kryuçkov, makalesinin yayınlamasından sonra festivalde top atışlarına izin verildiğini bildirdi.
 
Uzmanlar, Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin müzik festivallerini olumsuz etkilediğini kaydediyor. Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin eski Turizm ve Tatil Bakanı Aleksandr Liyev, işgalden önce yarımadanın çeşitli konserler ve festivaller düzenleme açısından olumlu bir imaj kazandığını, günümüzde ise sadece skandallarla adını duyurduğunu kaydetti.
 
Böylece, daha önce biletlerin fiyatı 1000 grivnaya (bugünkü kurla 40 dolar) ulaşan Befooz (KaZantip) festivali, Kırım’ın işgalci yönetimi tarafından yasaklandı, festivale katılmak için gelen insanlar OMON (Rus polisinin özel timi) görevlileri tarafından dağıtıldı. “KrımFesta” festivalinin organizatörleri ise festival çerçevesinde sahneye çıkacak bir dizi sanatçıya para ödemedi ve uçuşlarını karşılamadı, bundan dolayı sanatçıların çoğu festivale katılmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.