SON DAKİKA
Hava Durumu

Camala’nın şarkısı “Haytarma” filmi görüntüleriyle birleşti

Camala’nın “1944” adlı şarkısı Kırım Tatar halkının sürgününe adanmış.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Camala’nın şarkısı “Haytarma” filmi görüntüleriyle birleşti

Kırım Tatar şarkıcı Camala’nın “1944” adlı şarkısının Kırım Tatar halkının yaşadığı büyük trajediye; sürgüne adandığı biliniyor. Şarkıda, tüm Kırım Tatar halkının acısı, yıllardır süren özgürlüğe kavuşma arzusu ve vatana karşı sonsuz sevgisinin hissedildiği ifade ediliyor.

İnternette “1944” adlı şarkının “Haytarma” filminin görüntüleriyle birleştirilmiş video dolaşmaya başladı. Aynı zamanda Kırım Tatarlarının video arşivlerinden de görüntüler kullanıldı.Kırım Tatar şarkıcı Camala’ya göre, büyükannesinin Kırım Tatar halkının sürgün trajedisini anlatması bu şarkıya ilham oldu.

Kırım Tatar şarkıcı Camala “1944” adlı şarkısıyla “Eurovision 2016” şarkı yarışmasının Ukrayna elemelerin ilk yarı finalini kazandı ve finale geçti.

Elemelerdeki jüri üyeleri, besteci Konstantin Meladze, şarkıcı Ruslana ve sanatçı Andrey Danilko, Camala’nın “1944” adlı şarksının performansına en yüksek puanı vererek özellikle bu şarkının “Eurovision 2016”da Ukrayna’yı temsil etmesi gerektiğini vurguladılar.

Jüri oylamasından sonra sms yoluyla seyirci oylaması yapıldı. Sms oylaması sonucunda da Camala en yüksek puanı alarak 1. yarı final elemelerinin finalisti oldu.

Kırım Tatar halkını temsil eden Camala’nın performansı sosyal medyada da heyecan yarattı. Herkes şarkının özgünlüğünü, Camala’nın eşsiz tarzı ve güçlü sesi hakkında konuşuyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.