SON DAKİKA
Hava Durumu

“Altın Devir” sayesinde Kırım Tatarları ve Ukrainler birbirini tanıyacak

Kırım Tatar ve Ukrain halkının ortak geçmişi, iki halkın tarihini konu alan büyük televizyon projesinde anlatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2016 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Altın Devir” sayesinde Kırım Tatarları ve Ukrainler birbirini tanıyacak

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ardından, yarımadada yayın yapmaması için Rus lisansı verilmeyen Kırım Tatar televizyonu ATR, Kiev’e taşınarak, “Altın Devir. Kırım Hanlığı ve Zaporijya Siçi Arasındaki İlişkiler” konulu birkaç bölümlük tarih programının çekimlerine başladı.
 
Kırım Tatarları ve Ukrainler arasındaki ilişkileri konu alacak tarih programının yapımcısı Gülnara Abdula, QHA’ya yaptığı açıklamada, çekimlere katılacak oyuncuların seçildiğini ve çekimlerin başladığını doğruladı.





Proje hazırlayıcısı Gülnara Abdula, var olmasından bu yana Ukrain ve Kırım Tatarlarının ancak günümüzde birbirini gerçekten tanımaya başlamaları nedeniyle projenin esas fikrinin Ukrainlere, Kırım Tatar halkının kültürünü tanıtmak ve iki halkın ortak tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlamak olduğunu kaydetti.



27409



“Altın Devir. Kırım Hanlığı ve Zaporijya Siçi Arasındaki İlişkiler” programının, Ukrain ve Kırım Tatarlarının tarih boyu birbirleriyle sadece savaştıklarını ileri süren Sovyetler Birliği propagandasına hiç benzemeyen başka bir tarihi anlatacağı ifade edildi.
 
QHA’ya yaptığı açıklamada Ukrainlerin oyuncu seçimine katılma teklifine büyük ilgi gösterdiğini anlatan Gülnara Abdula, projeye katılmak isteyen diğer Ukraynalılardan da çok sayıda mektup ve mesaj aldığını belirtti.





“Altın Devir” projesinin yönetmeni Ayder Yagyayev, Kırım’da yapılan çekimleri nostalji ile hatırlayarak projenin tüm katılımcılarının yakın zamanda vatanına dönebileceği ve tarihi olayları orada canlandırmaya devam edebileceğine dair umutlarını paylaşırken, ayrıca QHA’ya programın 4 bölümünün Zaporijya Kozaklarının Hetmanı (önderi) Bogdan Hmelnitskiy’i konu alacağını bildirdi.
 
Oleg Şevçenko

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.