SON DAKİKA
Hava Durumu

3. Yörük Türkmen Festivali sona erdi

Antalya'da bu sene üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Yörük Türkmen Festivali dün akşam sona erdi. Yörük Türkmen kültürünün tanıtıldığı festivalde Kırım Derneği Müzik ve Dans Topluluğu Cıyın Ansambli ise Kırım Tatar kültürünü, icra ettikleri danslarla gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
3. Yörük Türkmen Festivali sona erdi

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 15 Eylül 2024 tarihinde sona erdi.

Resim

Antalya'da 19 ülkenin katılımıyla tertip edilen 3 günlük festivalde çeşitli danslar, müzikler ve yemeklerle Yörük Türkmen kültürü tanıtıldı. Festival boyunca kurulan standlarda Yörük dernekleri kendi gelenek ve göreneklerini anlattı. 

Festivalin son gününde Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı'nda halk oyunları ve müzik gösterilerinin yanı sıra at üzerinde kılıç, okçuluk ve akrobasi oyunları da oynandı. Katılımcıların beğenisini toplayan festivalde ayrıca Tuğçe Kandemir, Ali Aksoy, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Orkestrası ve sanatçıları Mevlüt Öz ile Ümran Özdemir konser verdi.

Resim

Festivalde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Müzik ve Dans Topluluğu olan Cıyın Ansambli ekibi de yer aldı. 13-15 Eylül 2024 tarihlerinde icra edilen festivalde Türk dünyasından katılımcılar yer aldı. Cıyın Ansambli ise festival boyunca, gerçekleştirdikleri dans gösterileri ile Kırım Tatar kültürünü tanıttı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.