SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatana ihanet eden eski Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı gıyaben yargılanacak

Vatana ihanet eden eski Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı gıyaben yargılanacak

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2021 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Vatana ihanet eden eski Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı gıyaben yargılanacak

Rusya'nın 2014 yılında Kırım’ı işgal operasyonu başlattığı sırada Ukrayna’ya ihanet ederek işgalci devletin tarafına geçen eski Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı gıyaben yargılanacak. Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, işbirlikçi komutan hakkında hazırlanan iddianamenin mahkemeye gönderildiğini bildirdi.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, Mart 2014’te Kırım’ın Rus işgali sırasında Ukraynalı askerlere silahları teslim etme ve işgalcilere karşı çıkmama emri veren eski Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Denis Berezovskiy hakkında hazırlanan iddianamenin mahkemeye gönderildiği bildirildi. İşbirlikçi komutanın, vatana ihanet etmek ve ayrıca suç örgütü oluşturmak ve yönetmekle suçlandığı aktarıldı.

KIRIM'DA İŞGALCİ RUSYA'YLA İŞBİRLİĞİ YAPAN ESKİ UKRAYNA DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI YARGILANACAK

Sanığın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vekili kararıyla 1 Mart 2014 tarihinde Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atandığı belirtilen açıklamada, “Mevzuata göre, bu göreve getirilen şahıs, silahlı çatışmaları kontrol altına almak ve etkisiz hale getirmekle yükümlüdür. Ayrıca ihtiyaç olduğu zaman, bu görevi yerine getiren kişinin silahlı saldırganlığı denizden hem bağımsız olarak hem de Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin diğer birimleriyle iş birliği içinde püskürtmesi gerekiyor. Fakat, Kırım Yarımadası’nın Rus işgaline katkıda bulunan diğer kişilerle bir suç örgütü oluşturan sanık, vatana ihanet etmeye tercih etti” ifadeleri kullanıldı.

Sanığın, Mart 2014 yılında Ukrayna yönetiminin emirlerini ve talimatlarını yerine getirmeyi reddederek askeri birliklere silahlarını teslim etme, Rusya Silahlı Kuvvetlerine direnmeme ve işgalcilerin komutasına geçme emrini verdiği aktarıldı. Kırım Haber Ajansının edindiği bilgiye göre, hakkında iddianame hazırlanan şahsın ismi; Denis Berezovskiy, eski Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.