SON DAKİKA
Hava Durumu

"Uluslararası toplum, Rusya'nın Kırım ve Donbas'ta kullandığı terörist yöntemlere göz yummamalı"

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Uluslararası toplum, Rusya'nın Kırım ve Donbas'ta kullandığı terörist yöntemlere göz yummamalı"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, uluslararası toplumu, Rusya’nın işgal altındaki Kırım ve Donbas’ta kullandığı terörist yöntemlerine göz yummamaya davet etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmırto Kuleba (Dmytro Kuleba) Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu çerçevesinde 28 Eylül 2020 düzenlenen Terörizm Mağdurları Dostları Grubu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Kuleba, katılımcılara yedi yıldır Rusya Federasyonu'nun Donbas ve Kırım'daki silahlı saldırı ve terör yöntemlerine karşı koyan Ukrayna’nın deneyimlerini anlattı.

Terörizm ve şiddet içeren aşırıcılığı kınayan Ukrayna Dışişleri Bakanı, “Uluslararası toplum, BM Güvenlik Kurulu daimi üyesi olan ülkenin, terörle mücadele tedbirleri adı altında işgal edilen Kırım ve Donbas’ta insan hakları savunucuları, sivil aktivistleri ve gazetecileri susturma girişimlerine göz yummamalıdır.” diye kaydetti.

Kuleba ayrıca, terör mağdurlarının haklarının yerine getirilmesi ve onlara uygun destek, yardım ve rehabilitasyon sağlamak için uluslararası çabaların birleştirilmesi gerektiğini vurguladı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.