SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı uzman Musiyenko: Sözde seçimlerin sonuçları, Kırımlıların hayal kırıklığını gösterdi

Ukraynalı uzman Musiyenko: Sözde seçimlerin sonuçları, Kırımlıların hayal kırıklığını gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı uzman Musiyenko: Sözde seçimlerin sonuçları, Kırımlıların hayal kırıklığını gösterdi

Rusya’da 17-19 Eylül 2021 tarihleri arasında parlamentonun alt kanadı Devlet Duması seçimleri düzenlendi. Kremlin yönetimi, uluslararası hukuku ihlal ederek Rus işgali altında bulunan Kırım Yarımadası’nda da seçim sandıkları açtı. Öte yandan, Kırımlıların sözde seçimlere düşük katılım göstermesi dikkat çekti. Seçimlerdeki düşük katılım oranını değerlendiren Ukraynalı uzman Oleksandr Musiyenko, "İşgalin en başında Rus yönetimine büyük umutlar bağlayanlar bile artık inancını kaybetti. İnsanlar işgalci yönetimine inanmıyor” ifadelerini kullandı.

İşgal edilen Kırım’da, yasa dışı bir şekilde Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması seçimleri düzenlendi. Kremlin kontrolündeki sözde Kırım Seçim Komisyonu Başkanı Mihail Malışev’in açıklamasına göre seçimlere katılım oranı yüzde 49,75 oldu. Ukrayna’da faaliyet gösteren Askeri Hukuk Araştırmaları Merkezi uzmanı Oleksandr Musiyenko, Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Kırımlıların “seçimlerde” düşük katılım oranı gösterdiğine dikkat çekti.

Musiyenko, yasa dışı seçimlere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Tahmin edildiği gibi düşük katılım oranı sergilendi bence Kırımlıların hayal kırıklığı açıkça görülüyor. Bu sonuçlar, yani bu kayıtsızlık insanların işgalci yönetimine ve onun bir şeyler çözebilme potansiyeline inanmadığını gösteriyor.”

Ukraynalı uzman, işgalin en başında Rus yönetimine büyük umutlar bağlayanların bile artık inancını kaybettiğini belirterek, “Bazılarının 2014-2015'te, belki de 2016'da yaşadığı coşkuyla karşılaştırıldığında, şimdi hepsinin yok olduğunu görüyoruz. Var olan koşullarda hayatın daha iyiye gitmediği anlaşılıyor. İşgalden sonra Kırımlılar dürüst ve sorumlu bir yönetim elde edemediler. Tam tersi bir durum söz konusu. Bu yüzden hayal kırıklığı ve boş vermişlik gözlemleniyor” dedi.

RUSYA’DA DUMA SEÇİMLERİ

Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma için milletvekili seçimleri, 17-19 Eylül 2021 tarihlerinde yapıldı. Rusya’da seçimlerde Devlet Duması’ndaki 450 sandalye için 14 parti yarıştı. Öte yandan muhalif adayların ve partilerin seçimlere katılması engellendi. Kremlin yönetimi Kovid-19 salgını öne sürerek AGİT Gözlem Heyetinin takibine izin vermedi.

Rusya'da Duma için milletvekili seçimi 19 Eylül'de yapılacak - Haberler Son  Dakika UKRAYNA PARLAMENTOSU İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERDEKİ YASA DIŞI SEÇİMLERİ TANIMAMA KARARI ALDI

Ukrayna Parlamentosu 8 Eylül 2021’de uluslararası kuruluşlara, Kırım’da ve Donbas Topraklarında Yapılacak Olan Rusya Devlet Duması Seçimlerini Tanımama Çağrısına Dair” başlıklı kararı kabul etti. Karar için 318 milletvekili “evet” oyu kullandı. Kararı parlamentoya sunan Ukrayna milletvekili Oleksiy Gonçarenko yaptığı açıklamada, “Bu çok önemli bir karar. Kırım ve Donbas Ukrayna’dır!” diye vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın işgal ettiği Kırım ve Donbas’ta düzenlediği yasa dışı seçimleri kınadı ve uluslararası toplumu uluslararası hukuku ihlal ederek oluşturulan Rusya Devlet Duması’nın meşruiyetini tanımama çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.