SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın doğusunda Kırım'dan kaçırılan silahlar bulundu

Ukrayna'nın doğusunda Kırım'dan kaçırılan silahlar bulundu

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2021 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2021 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın doğusunda Kırım'dan kaçırılan silahlar bulundu

Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinde, Rusya’nın Kırım’ı işgal ettiği sırada yarımadada bulunan silahlar ve mühimmat bulundu. Silah deposunun Ukrayna'ya bağlı Kırım Savcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde bulunduğu aktarıldı.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) Şehri Savcılığı, bugün yaptığı açıklamada, yürütülen soruşturma çerçevesinde Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinde gizli bir silah deposunun tespit edildiğini duyurdu. Depoda bulunan silah ve mühimmatın, işgal sırasında Kırım’da bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, “Kolluk kuvvetleri; 60 F-1 tipi el bombası, RGD tipi el bombası, 100’den fazla mayın, 10 elle tutulan tanksavar bomba atarı ve yaklaşık 14 bin farklı tip mermiler tespit etti.” diye bildirildi.

Kırım Savcılığı, Ukrayna Ceza Kanununun 263. maddesinin 1. fıkrası ve 262. maddesinin 1. fıkrası uyarınca, işgal sırasında Kırım’dan kaçırılan silah ve mühimmat ile ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

AVDİYİVKA 3 AY İŞGAL ALTINDA KALDI

Rusya destekli işgalci güçler, Nisan 2014’ten beri Avdiyivka’yı işgal etti. 28 Temmuz 2014'te Ukrayna Silahlı Kuvvetleri kenti kontrol altına aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.