SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de Kırım Tatar Bayrak Günü kutlandı

Kırım Tatarları, bugün Kırım Tatar Bayrak Günü'nü kutladı. Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Kutlama etkinlikleri çerçevesinde; araç konvoyu, dev Kırım Tatar bayrağıyla yürüyüş ve miting düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2021 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de Kırım Tatar Bayrak Günü kutlandı

Kırım Tatarları, bugün Kırım Tatar Bayrak Günü'nü kutladı. Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Kutlama etkinlikleri çerçevesinde; araç konvoyu, dev Kırım Tatar bayrağıyla yürüyüş ve miting düzenlendi.

Bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de 26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama etkinlikleri araç konvoyu eylemi ile başladı. Eyleme katılan araçlar, Kırım Tatar ve Ukrayna bayraklarını açarak İgor Sikorskiy Kıyiv Politeknik Enstütüsü önünden başkentin merkezindeki Hreşçatık caddesine doğru hareket etti.

https://www.youtube.com/watch?v=wKqxt29o4nE DEV BAYRAKLA YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Daha sonra dev Kırım Tatar bayrağıyla yürüyüş eylemi yapıldı. Eylemciler Hreşçatık caddesinden geçerek 40 metrelik bayrağı Bağımsızlık Meydanı’na getirdi.

Bayrak yürüyüşü bittikten sonra Bağımsızlık Meydanında miting düzenlendi.

“KIRIM TATAR BAYRAĞI: iŞGALCİLERE BOYUN EĞMEYEN KIRIM’IN SEMBOLÜDÜR”

Mitingte konuşma yapan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, “Bugün Kırım Tatar bayrağı sadece Kırım Tatarların sembolü değil, Rus işgalcilere boyun eğmeyen Kırım’ın sembolüdür. Bugün dünyanın her ülkesinde, altın tamgalı Kırım Tatar bayrağını gören herkes, bunun Kırım Tatarları ve Ukrainler meselesi, Ukrayna’nın Kırım üzerindeki egemenliğinin yeniden kazanılması meselesi olduğunu anlıyor. İşte bu yüzden biz hepimiz burada toplandık.” ifadelerini kullandı.

KTMM Başkanı, Ukrayna Parlamentosunun önümüzdeki hafta “Ukrayna’nın Yerli Halklarına Dair” yasa tasarısını oylamayı planladığını ve bu yasa tasarısının Ukrayna için büyük önem taşıdığını vurguladı.

“GÖREVİMİZ DEVLETİMİZİ GÜÇLENDİRMEKTİR”

Ukrayna vatandaşlarının ana görevinin devletlerini güçlendirmek ve korumak olduğunun belirten Çubarov, “Ukrayna ulusu devletini seçti. Bugünkü görevimiz, etnik kökene bakılmaksızın, Ukrayna devletimizi güçlendirmektir, çünkü Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşı kazanırsa, yerli halkların haklarının yeniden tesis edilmesi sorunu dahil olmak üzere tüm sorunlarımız mutlaka çözülecektir.” dedi.

KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesi kararı kabul edildi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.