SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kremlin esiri siyasi tutsaklara ve ailelerine yaklaşık 56 milyon grivna yardım gönderdi

Ukrayna, siyasi tutsaklara ve ailelerine yaklaşık 56 milyon grivna yardım gönderdi

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2021 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kremlin esiri siyasi tutsaklara ve ailelerine yaklaşık 56 milyon grivna yardım gönderdi

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, işgalci Rusya güçleri tarafından alıkonulan Ukrayna vatandaşı siyasi tutsaklara ve ailelerine 2021 yılında, yaklaşık 56 milyon grivna yardım gönderdi. Bakanlık, işgalci Rusya tarafından alıkonulan vatandaşlarının kamuda tanınmasını da önemsendiğini belirterek 2021 yılında siyasi tutsaklar için 11 kez toplanıldığını bildirdi.

Ukrayna'nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, Ukrayna vatandaşı siyasi tutsaklara harcanan maliyeti açıkladı. Ukrayna'nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı işgalci Rusya güçlerinin Ukrayna'ya yönelik silahlı saldırganlığı sonucu tutuklanan Ukrayna'nın siyasi tutsak vatandaşlarına 2021 yılında, 55,8 milyon grivna mali yardım ödedi. Bakanlığın basın servisi, mali destekle ilgili, bakanlığın 2021 yılında siyasi tutsaklar için 11 kez toplandığını ve Ukrayna'nın siyasi tutsak vatandaşlarını unutmadığının altını çizdi.

Bakanlığın açıklamasında, “Özellikle Rusya'nın suç teşkil eden eylemlerinden dolayı tutuklanan 418 vatandaşa bir defaya mahsus 100 bin grivna tutarında maddi destek verildi. Bu ihtiyaçlar için toplam 41,8 milyon grivna transfer edildi.” bilgisine yer verildi.

Ayrıca, geçici olarak işgal edilen topraklarda ve işgalci Rusya’da kişisel özgürlüklerinden yoksun bırakılan 140 Ukraynalının ailelerine adli yardım için 14 milyon grivna daha tahsis edildi.

UKRAYNA 2021'DE SİYASİ TUTSAKLAR İÇİN 11 KEZ TOPLANDI

Ukrayna'nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı silahlı saldırıları sonucu özgürlüklerinden yoksun bırakılan vatandaşlarının sosyal ihtiyaçlarına yönelik tedbirlerin uyguladığını kaydetti. Bakanlık ayrıca siyasi tutsakların ve ailelerinin tanınması için yardım gösterildiğini belirtti. Öte yandan işgalci Rusya tarafından alıkonulan vatandaşlar için Ukrayna’da 2021 yılında 11 kez toplantı yapıldığının altını çizildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.