SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kırım Tatar dilinin tanıtımı ve gelişimi için stratejik plan hazırladı

Ukrayna, Kırım Tatar dilinin tanıtımı ve gelişimi için stratejik plan hazırladı

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kırım Tatar dilinin tanıtımı ve gelişimi için stratejik plan hazırladı

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, ülkede Kırım Tatar dilinin tanıtımı ve gelişimi için stratejik plan hazırladı. Stratejik planın 2032 yılına kadar uzun vadeli bir çalışmayı gerektirdiği öğrenilirken, konseptin bir hafta içinde tanıtılması bekleniyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Oleksiy Reznikov, Kırım Tatar dilinin gelişimi için yeni bir konsepti devreye sokacaklarını bildirdi. LB.UA haber sitesine konuşan Reznikov, Kırım Tatar dilinin gelişimi konusunun, tüm Ukrayna halkı için önemli olduğunu ifade etti.

"UKRAYNA'DA KONUŞULAN TÜRK DİLİNE HAKİM OLANLAR..."

Reznikov, “Bir hafta içinde, 2032 yılına kadar Kırım Tatar dilinin gelişim konseptini tanıtacağız. Bu hem yerli halk, hem de tüm Ukrayna halkı için stratejik bir konu. Ukrayna’da konuşulan Türk diline hakim olan kişiler, 170 milyondan fazla insandan oluşan tüm Türk dünyasını keşfedebilme şansına sahip olacak. Bu da, ortaklarımız olan Türkiye, Azerbaycan, Orta Asya ülkeleri ile yeni bir ilişki kalitesi demek.” diye açıklama yaptı.

Daha önce, Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığının, Kırım Tatar dili kursu başlatma önerisiyle, çevrim içi ücretsiz dil öğrenme uygulaması Duolingo’ya başvurduğu bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.