SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi: Ukrayna vatandaşı siyasi tutsaklara uygulanan insanlık dışı muameleye son verilmeli

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi: Rusya, siyasi tutsaklara uygulanan insanlık dışı muameleye son vermeli

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2020 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi: Ukrayna vatandaşı siyasi tutsaklara uygulanan insanlık dışı muameleye son verilmeli

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, Rusya'dan derhal işgal edilen Kırım ve Rusya’da alıkonulan Ukrayna vatandaşları siyasi tutsaklara karşı uygulanan insanlık dışı muameleye son vermesini istedi.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Denisova, işgal edilen Kırım’ın Akmescit kentindeki 1 numaralı tutukevinde alıkonulan Kırım Tatarı Seyran Hayretdinov’a psikolojik baskı uygulandığını bildirdi. İnsan hakları yetkilisi, tutukevi yönetiminin onu bir hücreden başka hücreye sevk ederek kasıtlı olarak dayanılmaz gözaltı koşulları oluşturduğunu ve sürekli olarak hücre cezasına göndermekle tehdit ettiğini kaydetti.

TIBBİ YARDIMIN SAĞLANMAMASI YETMİYORMUŞ GİBİ SİYASİ TUTSAKLARININ ELİNDEKİ İLAÇLARA EL KONULUYOR

Denisova, siyasi tutsaklar Oleksandr Marçenko, Tofik Abdulgaziyev, Ruslan Süleymanov, Eskender Abdulganiyev’in sağlık durumlarının kötüleşmesine rağmen onlara uygun tıbbi bakımının sağlanmadığını vurgulayarak, "Tutukevi yönetimi Ukraynalı siyasi tutsaklarına ek baskı oluşturma amacıyla onların ilaçlarına el koyuyor. Örneğin hücrede yapılan aramadan sonra Tofik Abdullayev’in ağrı kesicisine el konuldu." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Denisova, Rusya Federasyonunun İnsan Hakları Yetkilisi Tatyana Moskalkova’ya başvurarak Ukraynalı siyasi tutsaklara yönelik uygulanan insanlık dışı muamelenin durdurulmasını talep etti.

ULUSLARARASI TOPLUMA RUSYA’YA BASKI UYGULAMA ÇAĞRISI

İnsan hakları yetkilisi Denisova, “Uluslararası toplumu vatandaşlarımıza destek vermeye ve Rusya’da yasa dışı olarak alıkonulan Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağlamak için işgalci devlete uygulanan baskıyı devam ettirmeye davet ediyorum.” diye kaydetti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.