SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Rusya Kırım'ı kara deliğe dönüştürdü!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Kırım’ı işgal eden Rusya’nın, insan haklarının sağlanması konularında yarımadayı "kara deliğe" dönüştürdüğünü ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2020 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2020 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı: Rusya Kırım'ı kara deliğe dönüştürdü!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Kırım’ı işgal eden Rusya’nın, insan haklarının sağlanması konularında yarımadayı "kara deliğe" dönüştürdüğünü ifade etti.

Amerika Birleşik Devleri'nde (ABD) yayınlanan Foreign Affairs dergisinin işgal edilen Kırım’daki "mutlu hayatı" anlatan "Sevgiyle Rusya’ya" adlı makaleyi yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, işgal edilen Kırım’da bir dizi insanın kaçırıldığı, katledildiği veya hapse atıldığı sırada bazı insanların iddia ettiği mutluluğu ölçmenin uygunsuz olduğunu ifade etti.

Günümüzde Kırım'da, tarafsız ve bağımsız kamuoyu araştırmalarının yapılmadığını ve yapılmasının mümkün olmadığını belirten Kuleba, "İşgal sırasında kamuoyunun ölçülmesi ile ilgili birkaç temel sorun var. Kırım’da, siyasi görüşlerin, özellikle Kremlin politikasına karşı olan görüşlerin dile getirilebileceği özgür bir ortam yok." diye kaydetti.

Bakan son altı yılda yarımadada Rus televizyon propagandasının yoğun olarak çalıştığına ve insanların ulaşabileceği alternatif bilgi kaynaklarının çok kısıtlı olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca Kuleba, Kırım Tatarlarına ve Ukrain aktivistlere yapılan baskıları, Reşat Ametov’un cinayetini ve yönetmen Oleg Sentsov’un alıkonulmasını hatırlattı.

Bakan Kuleba, "İşgalci yönetim Kırım’ı insan haklarının sağlanması konularında ‘kara deliğe’ dönüştürdü. Bu gerçek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 2016 ile 2019 yılları arasında kabul ettiği kararlarında da teyit edildi." ifadelerini kullandı.

2014'ten sonra Kırım'da yaşanan duruma "yeni bir bakış" yaratma girişimlerine şüpheyle yaklaşmayı öneren Kuleba, "Bu tür revizyonizme izin verilirse Ukrayna, toprak bütünlüğünü geri kazanma şansını, uluslararası toplum ise adaleti sağlama ve uluslararası hukuk ve insan haklarına saygı gösterilmesini sağlama şansını kaybeder." diye vurguladı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.