SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan ve Pompeo'dan kritik Kaşıkçı görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu kabul etti. Görüşmede Pompeo, ABD'nin konuyla yakından ilgili olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan ve Pompeo'dan kritik Kaşıkçı görüşmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.

Erdoğan, Moldova ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu kabul etti. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de hazır bulundu.

GÖRÜŞMENİN ANA BAŞLIĞI: CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

40 dakika süren görüşmenin ana başlığı Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı oldu. ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye'yi ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo daha önce, "Türk ve Suudi yetkililerle, incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam edeceğiz." demişti. Pompeo’nun, Erdoğan’la görüşmesinde aynı hassasiyeti yinelediği bilgisi alındı.  

ABD RESMİ MAKAMLARINDAN SORUŞTURMAYA DESTEK MESAJI

Öte yandan, görüşme hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada Pompeo'nun Erdoğan ile görüşmesinde Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiği kaydedildi. Yapılan açıklamada ayrıca, "Cemal Kaşıkçı soruşturmasında Türkiye'ye yardıma hazırız" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.