SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği: İşgalciler Kırım Tatarlarına karşı suç işlemeye devam ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği: İşgalciler Kırım Tatarlarına karşı suç işlemeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği: İşgalciler Kırım Tatarlarına karşı suç işlemeye devam ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy'in Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği, işgal altındaki Kırım’da bu sabah Kırım Tatarlarının evlerinde yapılan baskınları kınadı.

İşgal altındaki Kırım'da 31 Ağustos 2020 sabah saatlerinde işgalci güçlerin gerçekleştirdiği arama ve baskınlar hakkında Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği tarafından açıklama yapıldı. Temsilciliğin yazılı basın açıklamasında, işgalcilerin gerçekleştirdiği aramalar kınanırken, "Aramalar, işgale karşı çıkan Kırım Tatar halkına uygulanan sistematik baskının devamıdır." ifadelerine yer verildi.

İŞGALCİLER BASKINLARA DEVAM EDİYOR

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki işgalci güçler bu sabah dört Kırım Tatarının evinde arama düzenledi. Aramadan sonra Ayder Ablakimov, Ayder Kadırov, Ridvan Umerov, Enver Topçu alıkonuldu. Onların Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) sözde Akmescit Ofisine götürüldüğünü bildirildi.

İŞGALCİLERİN KIRIM'DA İŞLEDİĞİ TÜM SUÇLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Temsilcisi Yardımcısı Tamila Taşeva bu sabah işgal altındaki Kırım’da düzenlenen toplu baskını değerlendirerek, "Sabah erken saatlerinde genç Kırım Tatarlarının evlerinde aramalar düzenleyerek işgalci yönetim sıradaki suçu işledi. Medeni dünyada, küçük çocuklar sırf babaları yurttaş gazeteci ve aktivist oldukları için sabah FSB ve bir dizi silahlı adamın evlerine düzenlediği baskın gürültüsüyle uyandırılmamalı. Rusya, rejime karşı çıkan her insanı aşırıcı yapmaya çalışıyor. Halkın dayanışması ise onları çok rahatsız ediyor. Aramalar, işgale karşı çıkan Kırım Tatar halkına uygulanan sistematik baskının devamıdır." ifadelerini kullandı.

Taşeva, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliğinin işgalci yönetiminin yarımadada işlediği tüm suçlarını kayıt altına aldığını belirtti.

KIRIM TATAR AKTİVİSTLERE VE BAĞIMSIZ GAZETECİLERE BASKI

Rusya 2014’te Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadada düzenli olarak sivil aktivistlerin, bağımsız gazetecilerin, Kırım Tatar milli hareketi aktivistlerinin ve Kırım Tatar Milli meclisi üyelerinin evlerine aramalar düzenliyor. İşgalci yönetim, böylelikle baskı uygulayarak Rus işgaline karşı çıkan herkesi susturmaya çalışıyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.