SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletti

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2021 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2021 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, imzaladığı dört kararname ile Rusya vatandaşlarına ve şirketlerine uygulanan yaptırımları genişletti. Böylece Ukrayna’nın yaptırım listesine 141 kişi ve 49 kurum eklendi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlarının genişletilmesini öngören dört kararname imzaladı. Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde dün yayımlanan kararnamelere göre yaptırımlar, işgal altındaki Kırım’da, Eylül 2021’de yasa dışı olarak yapılan Rusya Devlet Duması seçimlerini organize ve düzenleme sürecinde yer alan ayrıca Donbas sakinlerinin bu seçimlerde oy kullanmasını sağlayanların isimleri yaptırım listesine eklendi. Bununla birlikte işgalden sonra Kırım’da yasa dışı oluşturulan Kremlin kontrolündeki sözde mahkemelerin hakimlerine ve sözde kolluk kuvvetleri görevlilerine karşı yaptırımlar uygulandı.

YAPTIRIM LİSTESİNE 141 KİŞİ VE 49 KURUM EKLENDİ

Toplamda yaptırım listesine 141 Rusya vatandaşı ve 49 kurum dahil edildi. Listede yer alan isimler arasında; Gece Kurtları motorcu kulübü lideri Aleksandr Zaldostanov, Akyar’ın (Sivastopol) sözde Valisi Mihail Razvojayev, Akyar sözde Seçim Komisyonu Başkanı Sergey Danilenko, Rusya Güvenlik Servisi (FSB) sözde Kırım Müdürlüğü Başkanı Leonid Mihaylyuk, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Seçim Komisyonu Başkanı Roman Lyagin yer alıyor. Yanı sıra yaptırım listesine işgal altındaki Kırım’da, Rusya ve Belarus’ta tescil edilen kurumlar ayrıca Akmescit’teki 1 numaralı tutukevi dahil edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.