SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna askeri istihbaratından Çongar Köprüsü saldırısına ilişkin açıklama!

Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü’nün saldırıya uğramasını yorumlayan Ukrayna Askeri İstihbaratı Temsilcisi Andriy Yusov, "Çalışmalar devam edecek." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna askeri istihbaratından Çongar Köprüsü saldırısına ilişkin açıklama!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Ana Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü’nün saldırıya uğramasını değerlendirdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Ana Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, “Şu an çalışmalar yapılıyor ve devam edecek. Bunlar, Güvenlik Kuvvetlerinin, Savunma Kuvvetlerinin, direniş hareketinin, işgal altındaki toprakların Ukrayna kontrolü altına dönmesini bekleyen yerel halkın yürüttüğü sistematik çalışmalarıdır. Ve sadece bu çalışmaların devam edeceğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

ÇONGAR KÖPRÜSÜ SALDIRIYA UĞRADI

Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü bu gece saldırıya uğradı. Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov bu sabah yaptığı açıklamada, 21 ile 22 Haziran’ı bağlayan gece Çongar Köprüsü'ne saldırı düzenlendiğini aktararak ilgili hizmetlerin köprüye verilen zararı değerlendirme çalışmalarına başladığını belirtti.

Saldırı nedeniyle işgalci yönetim köprüyü trafiğe kapatarak, Herson bölgesine geçmek isteyen araçları Armanpazarı (Armyansk) ve Perekop kontrol noktalarına yönlendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.