SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımının yıl dönümünü andı

Türk devlet kurumları, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Türkiye'den pek çok kurum, Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı kurbanlarını hatırlatarak, Kırım Tatar halkının acısını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımının yıl dönümünü andı


Türk devlet kurumları, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Türkiye'den pek çok kurum, Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı kurbanlarını hatırlatarak, Kırım Tatar halkının acısını paylaştı.



Kırım Tatar halkının Vatan Kırım’dan sürgün edilmesi ve soykırıma uğramasının 77. yıl dönümü kaydediliyor. 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Soykırım Kurbanlarını Anma Günü kapsamında Türkiye’den de çok sayıda devlet kurumu anma mesajı paylaştı. İşte o mesajlar:



KIRAN: KIRIM TATAR SOYDAŞLARIMIZIN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin her zaman Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edeceğini belirterek, "Bundan 77 yıl önce vatanlarından koparılarak sürgün edilen Kırım Tatarı soydaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Türkiye, türlü zorluklarla mücadele eden Kırım Tatarlarının her zaman yanında olmaya devam edecek. Unutmadık, unutmayacağız..." ifadelerini kullandı.



TTK: SOYDAŞLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

Türk Tarih Kurumu (TTK), Kırım Tatar sürgünü ile ilgili mesajında, "Kırım Tatarlarının ana yurtlarından koparılmalarının 77. yıl dönümünde hayatını kaybeden soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.



TURKSİD: KIRIM TATARLARININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TURKSİD Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Baştuhan, TURKSİD'in her zaman Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, "18 Mayıs 1944'de Kırım'dan sürgüne gönderilen 400 binden fazla soydaşımızın ve hayatlarını kaybeden on binlerce insanımızın acısını unutmadık, unutmayacağız. TURKSİD Uluslararası İş İnsanları Derneği olarak her daim Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün 18 Mayıs vesilesiyle sürgünde hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Kırım'ın makus talihinin yakın gelecekte değişeceğine olan mutlak inancımızla, Kırım Tatarlarının ve özgür Kırım'ın geleceğine umutla bakıyoruz." diye bildirdi.



Resim

TİKA: KIRIM TATARLARININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın yıldönümünde video mesaj kaleme aldı:



"77 yıl önce bugün, 18 Mayıs 1944’te insanlık dışı koşullarda anavatanlarından sürgün edilen Kırım Tatarlarının acısını hâlâ paylaşıyoruz. Sürgünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz."





ERHAN: BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞANMASIN

Altınbaş Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ederek, “SSCB diktatörü Stalin’in emriyle 18 Mayıs 1944’te 200 binden fazla Müslüman Kırım Tatarı yurtlarından sürüldü. Yarısından fazlası açlık ve hastalıktan öldü. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Allah rahmet eylesin. Bir daha böyle acılar yaşatmasın.” diye kaydetti.



Resim
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.