SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Ocakları, Kırım’da beşinci iftarını verdi

Türk Ocakları Genel Merkezinin geleneksel Ramazan Ayı yardım kampanyaları kapsamında, Kırım’ın Gümüşçanak (Novoalekseyevka) ilçesindeki 140 haneye yardım dağıtıldı. Türk Ocakları Stuttgart Temsilciliği ile Hollanda’dan bir Nogay Türkü'nün gönderdiği yardımlar Kırım Tatarı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca bölgede, "Kırım’da Beklenen’in" ikinci iftarının gerçekleştirilmesiyle de toplamda beşinci iftar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Ocakları, Kırım’da beşinci iftarını verdi

Ayyıldız Huri KAPTAN / QHA Ankara

Türk Ocakları Genel Merkezinin geleneksel Ramazan Ayı yardım kampanyaları kapsamında, Ukrayna’nın Kırım’a sınır bölgesi olan Gümüşçanak (Novoalekseyevka) ilçesindeki 140 haneye yardım dağıtıldı. Türk Ocakları Stuttgart Temsilciliği ile Hollanda’dan bir Nogay Türkü'nün gönderdiği yardımlar, Kırım Tatarı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca bölgede, "Kırım’da Beklenen’in" ikinci iftarının gerçekleştirilmesiyle toplamda beşinci iftar verildi.

Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Ramazan Ayı yardım programları bu yıl da gerçekleştirildi. Türk Ocaklarının yardım organizasyonları kapsamında 11 Mayıs 2021 tarihinde Türk Ocakları Stuttgart Temsilciliği tarafından gönderilen 1.650 Euro ve Hollanda’dan bir Nogay Türkü'nün gönderdiği 350 Euro nakit yardımları Türk Ocakları yetkilileri tarafından Ukrayna’nın Kırım’a sınır bölgesi olan Gümüşçanak (Novoalekseyevka) ilçesinde 140 haneye elden ulaştırıldı.

KIRIM'DA BEŞİNCİ KEZ İFTAR VERİLDİ

Ayrıca bölgede, Türk Ocakları Genel Merkezinin tertibinde ve Beklenen Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin "Kırım’da Beklenen’in" ikinci iftarının da gerçekleştirilmesiyle toplamda beşinci kez iftar verildi.

https://www.youtube.com/watch?v=05ZPIIZeLs0 KIRIM'DA 140 HANEYE NAKİT YARDIM ULAŞTIRILDI

Türk Ocakları ve Uluslararası Yaşam ve Barış Derneği gönüllüsü ve Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cem Arslan, Kırım'da son yürütülen yardım faaliyetleri hakkında QHA'ya bilgi verdi. "Türk Ocakları, Türk’ün yaşadığı her yerde" diyen Arslan şunları kaydetti:

"Türk Ocakları Stuttgart Temsilciliği tarafından gönderilen 1.650 Euro ve Hollanda’dan bir Nogay Türkü ağabeyimizin gönderdiği 350 Euro Kırım’da Gümüşçanak (Novoalekseyevka) ilçesinde 140 haneye dağıtıldı. Türk Ocakları Stuttgart Temsilciliğinin yardımlarıyla, Novoalekseyevka kasabasında 200'er kişiden olmak üzere 3 kez, toplamda ise 600 kişiye iftar verildi. Türk Ocakları Genel Merkezinin tertibinde, Beklenen Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin ise Yüzkuyu Köyünde 2. kez toplu iftarı verildi. Böylece Kırım'da toplamda beşinci kez iftar verildi."

https://qha.com.tr/multimedya/qha-ramazan-sohbetlerinde-turk-sivil-toplum-kuruluslarinin-faaliyetleri-konusuldu/319045/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.