SON DAKİKA
Hava Durumu

Barroso: Rusya, Ukrayna’nın AB ile Ortaklık anlaşmasına karışamaz

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Barroso: Rusya, Ukrayna’nın AB ile Ortaklık anlaşmasına karışamaz

Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso, Rusya’nın, Ukrayna’nın AB ile Ortaklık anlaşmasının içeriğine karışamayacağını belirtti.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 17 Eylül tarihinde Barroso’ya gönderdiği mektuba cevaben Barroso da Putin’e yazı gönderdi.

Barroso’nun Putin’e gönderdiği yazıda, “Ortaklık anlaşmasının iki taraflı olduğunu belirtmek isterim. Böylece, değişiklikler ancak, ilgili bir tarafın talebi üzerine diğer tarafın kabulünden sonra söz konusu anlaşmada öngörülen düzen ve kurallara göre yapılabilir” diye kaydetti.

Barroso, AB ile Ukrayna arasındaki Serbest Ticaret Bölgesi uygulamasının 1 Ocak 2016 tarihine kadar ertelenmesine rağmen Rusya hükümetinin Ukrayna için ticari engeller oluşturduğundan dolayı endişe duyduğunu ifade etti.

Avrupa Komisyonu'nun, Ukrayna’daki krizi barış yoluyla çözme yanlısı olduğunu kaydeden Barroso, Ukrayna’dan tüm yabancı silahlı birliklerin çıkarılması ve Ukrayna-Rusya sınırında AGİT katılımıyla gözetimin yapılması dahil Minsk’te yapılan anlaşmaların yerine getirileceğini ümit ettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.