SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasi tutsak Seyran Saliyev özel gözaltı tesisinde alıkonuldu

Siyasi tutsak Seyran Saliyev özel gözaltı tesisinde alıkonuldu

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2019 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Siyasi tutsak Seyran Saliyev özel gözaltı tesisinde alıkonuldu

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı yapmak amacıyla kurguladığı “Hizb-ut Tahrir Davası” çerçevesinde yargılanan Kırım Tatarı Seyran Saliyev'in özel gözaltı tesisinde alıkonulduğu bildirildi.

Kırım Tatar Kaynak Merkezinin aktardığına göre Saliyev, Akmescit'te (Simferopol) özel bir gözaltı tesisinde üç haftadan fazla bir süre alıkonuldu. Söz konusu gelişmeyi avukatı Mammet Mambetov'un sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu belirtildi.

Avukat Mambetov konuyla ilgili olarak, "2 Ağustos 2019'da Kırım Yüksek Mahkemesinde yapılan ve duruşmasını uzattıkları son duruşma sonrasında (Saliyey) oraya transfer edildi” diye kaydetti. Avukat böyle bir önlemin, 4'üncü Cenevre Sözleşmesi ile tutsaklara yönelik zulmün bir suç olduğunu hatırlatıp, "Avukat olarak bunu müvekkilim ve onun yasal konumu üzerinde bir baskı olarak görüyorum" dedi.

https://www.facebook.com/mammet.mambetov/posts/1633902220079707

En son 2 Ağustos 2019'da Saliyev'in tutukluluk süresinin bir ay daha uzatıldığı aktarılmıştı.

6 KIRIM TATARI EKİM 2017’DEN BERİ TUTUKLU

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, 11 Ekim 2017 tarihinde işgalci kolluk kuvvetleri, Kırım Tatar aktivistlerin evlerinde arama düzenledi. Evlerinde arama yapılan Kırım Tatarlarının; Salaçık Kafe’nin sahibi Süleyman Asanov, evinde üçüncü kez arama yapılan aktivist Seyran Saliyev, sivil aktivist Timur İbragimov, Server Zekeryayev, Memet Belâlov ve Ernest Ametov olduğu açıklandı.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.