SON DAKİKA
Hava Durumu

Sentsov: Kırım Tatarları, Putin'in Kırım'daki rejimi için tehdit oluşturuyor

Sentsov: Kırım Tatarları, Putin'in Kırım'daki rejimi için tehdit oluşturuyor

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sentsov: Kırım Tatarları, Putin'in Kırım'daki rejimi için tehdit oluşturuyor

Eski siyasi tutsak, Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov, Rusya tarafından alıkonulan Kırım Tatarlarının serbest bırakılmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimi için tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Kırım Tatar siyasi tutsak Server Mustafayev’in alıkonulmasının 2. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yapan Sentsov, "Kremlin esirlerinin büyük bir çoğunluğunu Kırım Tatarları oluşturuyor. Putin, onları serbest bırakmak istemiyor. Çünkü bu, onun Kırım’daki rejimi için büyük bir tehdit oluşturuyor. Biz her zaman bu cesur adamları hatırlamalıyız. Server Mustafayev’a destek verelim ve Rusya’dan onu serbest bırakılmasını talep edelim." ifadelerini kullandı.

BAHÇESARAY’DA KIRIM TATARLARININ EVİNE BASKIN

İşgalciler, 21 Mayıs 2018 tarihinde Bahçesaray’da iki Kırım Tatarının evine baskın düzenledi. Baskınlardan biri Kırım Dayanışması Sivil Toplum Teşkilatı aktivisti Server Mustafayev’in evine yapıldı. Diğer baskın ise Kırım Tatarı Edem Smailov’un evine gerçekleştirildi.

KIRIM TATARLARI ALIKONULDU

Evlerinde yasa dışı arama yapılan Server Mustafayev ve Edem Smailov arama sonrasında işgalciler tarafından Akmescit’e götürüldü. İşgalciler Kırım Tatarlarını, Rusya’da yasak olan Hizb-ut Tahrir teşkilatının üyesi olmakla suçlayarak haklarında tutuklama kararı aldı.

SÖZDE HİZB-UT TAHRİR DAVASINA DAHİL EDİLDİ

Server Mustafayev ve Edem Smailov aleyhine Rusya Ceza Kanunu’nun 205.5. Maddesinin 2. Fıkrası (terör örgütünün faaliyetlerine katılma) uyarınca dava açıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.