SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kırım'a yük treni seferleri düzenliyor

Rusya, Kırım'a yük treni seferleri düzenliyor

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kırım'a yük treni seferleri düzenliyor

Rusya, Kerç Boğazı’nda yasa dışı inşa ettiği Kerç Köprüsü'nden yük treni seferleri düzenlemeye başladı. İşgalci yönetim, Kerç Köprüsü'ndeki yük treni seferlerini 30 Haziran 2020 tarihinden itibaren açmaya karar verdi.

Konuyla ilgili konuşan Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, "Yük treni seferlerinin açılması cumhuriyetimize inşaat malzemelerinin sağlanmasını olumlu etkileyecek." ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere, Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, yarımadada üretilen ürünlere yönelik yaptırım uygulamaya başladı. Kırım’a yük treni seferlerinin düzenlenmesi ise işgalciler için yaptırımları es geçme fırsatı tanıyor.

İlgili haber: AB Konseyi, Kırım yaptırımlarını bir yıl uzattı

UKRAYNA’YA BAĞLI KIRIM SAVCILIĞI YÜK TRENİ SEFERLERİNİN BAŞLATILMASI İLE İLGİLİ YARGI SÜRECİ BAŞLATTI

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı,  Rusya’nın Kerç boğazında yasa dışı inşa ettiği köprünün yük treni seferlerine açılması ile ilgili yargı süreci başlattığını bildirdi.

Savcılık, ayrıca daha önce Rusya’nın Kırım’a düzenlemeye başladığı yolcu tren seferleri ile ilgili Ukrayna Ceza Kanunun 332. maddesinin 1. fıkrası (kişilerin Ukrayna devlet sınırından yasa dışı taşıması) çerçevesinde soruşturma başlattığını hatırlattı.

İlgili haber: Kırım Savcılığından Rusya'nın Kırım'a düzenlediği tren seferlerine soruşturma

RUSYA, YASA DIŞI İNŞA EDİLEN KERÇ KÖPRÜSÜNÜN DEMİR YOLU BÖLÜMÜNÜ FAALİYETE GEÇİRDİ

Bilindiği üzere, işgalci Rusya, 23 Aralık 2019’da düzenlediği törenle Kerç Boğazı’nda yasa dışı olarak inşa edilen Kerç köprüsünün demir yolu bölümünü faaliyete geçirmişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.