SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus savcı, Kırım Tatar siyasi tutsak için 20 yıl hapis cezası talep etti

Rus savcı, Kırım Tatar siyasi tutsak için 20 yıl hapis cezası talep etti

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus savcı, Kırım Tatar siyasi tutsak için 20 yıl hapis cezası talep etti

İşgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsak İsmet İbraimov’un davası bugün Rostov-na-Donu kentindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Rus savcı, Kırım Tatar siyasi tutsak için talep ettiği cezayı açıkladı.

Rus mahkemesinde bugün, işgalciler tarafından kurgulanan düzmece suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsak İsmet İbraimov’un davası görüldü. Rus savcı, duruşmada mahkemeden İbraimov’u suçlu bulmasını talep ederek; 20 yıl hapis cezasına mahkum edilmesini ve 500 bin ruble para cezasına çarptırılmasını istedi.

TOPLU BASKINLAR SONUCU 7 KİŞİ ALIKONULDU

Bilindiği üzere, işgalci güçler 7 Temmuz 2020 tarihinde sabah erken saatlerde bir dizi eve baskın düzenlemişti. Baskınlar sonucu 7 kişi alıkonulmuştu. Ertesi gün işgalci mahkeme görme engelli Aleksandr Sizikov hakkında ev hapsi ve 6 Kırım Tatarı Alim Sufyanov, Seyran Hayretdinov, Zekeriya Muratov, İsmet İbragimov, Vadim Bektimirov ve Emil Ziyadinov hakkında tutukluluk kararı almıştı. İşgalciler Kırım Tatarlarını Rusya Ceza Kanununun 205.5. maddesinin 1. ve 2. fıkrası uyarınca Rusya’da terör örgütü olarak kabul edilen bir örgütü organize etmekle ve örgütün faaliyetlerine katılmakla suçlamıştı.

Rus mahkemesi  Vadim Bektemirov hakkında 11 yıl hapis cezası, 65 yaşındaki Zekirya Muratov hakkında ise 11 yıl 6 ay hapis cezası, Emil Ziyadinov hakkında 17 yıl hapis cezası aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.