SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus savcı, 8 Kırım Tatar siyasi tutsak için istediği cezayı açıkladı

Rus savcı, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurgulanan sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yargılanan İkinci Bahçesaray Grubu’ndan 8 Kırım Tatar siyasi tutsak için talep ettiği cezayı açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 01:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus savcı, 8 Kırım Tatar siyasi tutsak için istediği cezayı açıkladı

Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurgulanan sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yargılanan İkinci Bahçesaray Grubunun davası bugün Güney Askeri Bölge Mahkemesinde görüldü. Rus savcı duruşmada, 8 Kırım Tatar siyasi tutsak için talep ettiği cezayı açıkladı.

Krım.Realii'ne konuşan avukat Lilya Gemeci, sözde Rus savcının Kırım Tatar siyasi tutsakları için talep ettiği cezaları kamuoyuna duyurdu.

Rusya’nın Rostov-na-Donu kentindeki Güney Askeri Bölge Mahkemesinde 31 Ağustos 2020 tarihinde yapılan duruşma sırasında savcı, güya sözde “terör örgütünün faaliyetlerinin organize” etmekle suçlanan Süleyman (Marlen) Asanov için 20 yıl hapis ve 800 bin ruble para cezası, Memet Belalov için 21 yıl hapis cezası, Timur İbragimov için 20 yıl hapis cezası istedi.

NİHAİ KARARIN AÇIKLANACAĞI GÜN BİLİNMİYOR

Öte yandan, güya “terör örgütü faaliyetlerine katılmakla” suçlanan Server Zekiryayev için 15, Server Mustafayev için 17, Seyran Saliyev için 19, Ernes Ametov için 17,5 ve Edem Smailov için 17,5 yıl hapis cezası talep edildi.

Avukat Gemeci yaptığı açıklamada nihai mahkeme kararının açıklanacağı günün şimdilik bilinmediğini belirtti.

6 KIRIM TATARI EKİM 2017’DEN BERİ TUTUKLU

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, 11 Ekim 2017 tarihinde işgalci kolluk kuvvetleri, Kırım Tatar aktivistlerin evlerinde arama düzenledi. Evlerinde arama yapılan Kırım Tatarlarının; Salaçık Kafe’nin sahibi Süleyman Asanov, evinde üçüncü kez arama yapılan aktivist Seyran Saliyev, sivil aktivist Timur İbragimov, Server Zekeryayev, Memet Belalov ve Ernest Ametov olduğu açıklandı.

BAHÇESARAY’DA KIRIM TATARLARININ EVİNE BASKIN

İşgalciler, 21 Mayıs 2018 tarihinde Bahçesaray’da Kırım Tatarlarının evine baskın düzenledi. Baskınlardan birinin Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatı aktivisti Server Mustafayev’in evine düzenlendiği belirtildi. Diğer baskının ise Kırım Tatarı Edem Smailov’un evine gerçekleştirildiği bildirildi.

İşgalciler, Süleyman Asanov, Memet Belalov, Timur İbragimov'u “terör faaliyetlerini organize etme”, diğer 5 Kırım Tatarını ise “terör faaliyetlerine katılma” suçuyla yargılıyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.