SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalcilerce kaçırılan 19 yaşındaki Kırım Tatarının babası ve amcası kaçırıldı

Rus igalcilerin Kırım Tatarlarına yönelik baskıları sürüyor. İşgal güçleri tarafından Temmuz 2022’de kaçırılan 19 yaşındaki Kırım Tatarı Appaz Kurtamet’in şimdi de babası ve amcasının işgalcilerce kaçırıldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalcilerce kaçırılan 19 yaşındaki Kırım Tatarının babası ve amcası kaçırıldı

Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rus işgali altındaki Herson bölgesine bağlı Novooleksiyivka kasabasında yaşayan Kırım Tatarları; Halil Kurtamet ve Ridvan Kurtamet’in, işgal güçleri tarafından kaçırıldığını bildirdi. İşgalcilerce kaçırılan iki Kırım Tatarının, Temmuz 2022’de kaçırılan ve daha sonra “terörizm sponsorluğu yapmakla” suçlanan 19 yaşındaki Kırım Tatarı Appaz Kurtamet’in babası ve amcası olduğu belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Halil Kurtamet Novooleksiyivka kasabasından işgal altındaki Kırım’a sevk edildi ve Akmescit’teki (Simferopol) tutukevinde alıkonuluyor.

İŞGALCİLERİN KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKILARI SÜRÜYOR

19 yaşındaki Appaz Kurtamet 23 Temmuz 2022’de işgal altındaki Kırım ile Herson bölgesi arasındaki idari sınırında bulunan Çongar kontrol noktasında işgalcilerce alıkonuldu. Daha sonra günlerce genç erkekle ilgili haber alınamadı. Appaz Kurtamet kaybolduktan 2 hafta sonra babasına, oğlunun tutukevinde alıkonulduğu bildirildi ve oğlunun kaçırılması ile ilgili “yaygara koparmaması” istendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.