SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği Hansaray'ı ziyarete kapattı

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği Hansaray'ı ziyarete kapattı

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetiminin yürüttüğü sözde restorasyon çalışmaları sonucu tahrip olan Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray turist ziyaretlerine kapatıldı.

Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray'daki Muhafız Bloğu’nun duvarlarında büyük çatlaklar oluştuktan sonra Rus işgalci yönetim, müzeyi turist ziyaretlerine kapatma kararı aldı. Müzenin internet sayfasından yapılan açıklamada, “Tamir çalışmalarının yürütülmesi nedeniyle, 9 Şubat 2022 tarihinden itibaren Hansaray ziyaretlere kapalı olacak.” ifadeleri kullanıldı.

HANSARAY’IN DUVARLARINDA BÜYÜK ÇATLAKLAR OLUŞTU

Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov, dün sosyal medyadan, duvarlarında büyük çatlakların oluştuğu Hansaray’ın Muhafız Bloğu’nun resimlerini paylaşarak, “Muhafız Bloğu yıkılıyor. Bu çatlaklar son bir hafta içinde oluştu. Sırada, Büyük Han Camii var. Şimdiden caminin her yerinde küçük çatlaklar var. Beton kirişleri duvarlara aşırı yük uyguluyor.” diye bildirmişti.

İŞGALCİ RUSYA’NIN HANSARAY’I TAHRİBATI SÜRÜYOR: KÜLTÜREL SOYKIRIM!

Rusya, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray’ı, restorasyon adı altında yürüttüğü uygulamalarla tahrip ederken, tam anlamıyla bir kültürel soykırıma imza atıyor. Bölgedeki diğer tarihi Türk izlerinin de silinmesi yönünde kasti bir politika izlediği düşünülüyor.

Daha önce, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde bulunan ve Kırım Tatarlarının kültürel mirası olan Hansaray’ı yok eden kişilerin cezalandırılması gerektiğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.