SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Kırım Kuzey Kanalı'nı su alımına hazırlamaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2022 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2022 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Kırım Kuzey Kanalı'nı su alımına hazırlamaya başladı

Rus ordusu, işgal altındaki Kırım'dan Ukrayna'ya saldırıyor. Rus işgalci yönetimi, Kuzey Kırım Kanalı'nı Dinpro Nehrinden gelen su için hazırlama talimatı verdi.

Rus ordusu, bu sabah saat 05.00 civarında Ukrayna-Belarus sınırından, işgal altındaki Kırım’dan ve Rusya-Ukrayna sınırından saldırmaya başladığını duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Herson yönündeki durumun zor olduğunu ancak Ukrayna birliklerinin işgalci güçleri geri püskürttüğü bildirildi.

Öte yandan Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov’un Kuzey Kırım Kanalı'nı Dinpro Nehrinden gelen su için hazırlama talimatını verdiği bildirildi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Aksyonov, “Görünüşe göre su arıtma sistemleri kurmaya gerek kalmayacak. Kırım Su Yönetimi ve Arazi Islahı Devlet Komitesi Başkanı İgor Vayl’e Kırım Kuzey Kanalı’nı su alımına hazırlama talimatı verdim.” ifadelerini kullandı.

RUS BİRLİKLERİ, RUSYA, BELARUS VE İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’DAN UKRAYNA’YA SALDIRIYOR

Ukrayna Devlet Sınır Servisi yaptığı açıklamada, Rus ordusunun bu sabah saat 05.00 civarında Ukrayna-Belarus sınırından, işgal altındaki Kırım’dan ve Rusya-Ukrayna sınırından saldırmaya başladığını duyurdu. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığından bu sabah yapılan açıklamada Ukrayna’daki askeri altyapının, hava savunma tesislerinin, askeri havaalanlarının yüksek hassasiyetli silahlarla devre dışı bırakıldığı bildirildi.

UKRAYNA: 50 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, sabahtan beri devam eden çatışmalar sırasında 7 Rus savaş uçağının düşürüldüğü, 2 Rus helikopterinin, onlarca askeri teçhizatının imha edildiği ve 50 Rus askerinin de Ukrayna güçleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

40'TAN FAZLA UKRAYNALI ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Danışmanı Oleksiy Arestoviç düzenlediği basın toplantısında, 24 Şubat 2022 tarihinde şu ana kadar 40'tan fazla Ukraynalı askerin ve yaklaşık 10 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.