SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Eski Kırım'daki Kırım Tatar okulunu kapatmak istiyor!

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2022 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2022 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Eski Kırım'daki Kırım Tatar okulunu kapatmak istiyor!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın işgalci yönetimi, Kırım Tatar halkının anadilde eğitim alma hakkını ihlal etmeye devam ediyor. Kırım’da, Kırım Tatar dilinde eğitim veren bir okulun daha Rus işgalcilerce kapatılacağı duyuruldu.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Eski Kırım şehrinde bulunan ve Kırım Tatarca eğitim veren Amethan Sultan Okulunun kapatılacağı bildirildi. Okulda eğitim gören çocukların anne babaları, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, işgalci yönetimin Kırım Tatarca eğitim veren bir okulu daha kapatmaya çalıştığına dikkat çekti. Ebeveynler, işgalci yönetimin okulu başka bir okulla birleştirmeyi planladığını aktararak sözde yönetime bir itiraz mektubu yazma kararı aldıklarını duyurdu.

Aktivistler, okulda eğitim alan çocukların anne babalarını ve daha önce okulda okuyan insanları ayrıca kayıtsız kalan herkesi mektubu imzalamaya davet etti. 

Eski Kırım’daki Kırım Tatar milli okulu, Kırım’da açılan ilk milli okullardan biri olma özelliği taşıyor. 1996’da açılan okulda eğitim, Kırım Tatarca dilinde veriliyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.