SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler Camala'nın ailesinin mülklerine el koydu

Kırım Tatar sanatçı Camala'nın, 2014 yılından bu yana Rusya'nın işgali altında olan Kırım'daki aile evi, Rus işgalciler tarafından gasp edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler Camala'nın ailesinin mülklerine el koydu

Rus işgalcileri, 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ukrayna'ya birinciliği getiren Kırım Tatar kökenli Ukraynalı şarkıcı Camala'nın (Jamala), Kırım'ın Kuru Özen köyündeki ailesine ait evine ve iki arazisine el koydu. İşgalciler, bu evi yasa dışı olarak kendi askerleri için bir sanatoryuma dönüştürmeyi planlıyorlar.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğinin basın servisi tarafından yapılan açıklamada, işgalcilerin 11 Haziran'da Ukrayna'yı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ni destekleyen kişilerin mallarının "kamulaştırması" hakkında bir "kararnameye" dayanarak eve el koyma kararı verdiği bildirildi.

Daha önce işgalciler, Camala hakkında bir ceza davası açmıştı. Şimdi ise Camala'nın kendisi, mülkü gösterilmeden listeye alınırken, babası Alim Camaladinov'un iki arazisine ve bir evine el konuldu.

KIRIM'DA RUS YAĞMASI

Haziran ayı başında, Rusya'nın 2014 yılından bu yana işgal altında tuttuğu Kırım'da, işgal yetkililerinin “mal varlıklarının kamulaştırılması” adını verdikleri uygulama kapsamında, aralarında Camala'nın da yer aldığı “Rusya'ya karşı dostane olmayan eylemlerde bulunan” 110 Ukraynalı gerçek ve tüzel kişinin daha mal varlıklarına el konulacağı ortaya çıkmıştı.

İşgalci Rusya'nın Kırım'daki sözde parlamentosunun başkanı olan Vladimir Konstantinov, konuya ilişkin olarak 8 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, "Kamulaştırılan mülkler listesine Kıyiv rejimini ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini destekleyen 110 kişiye ait yeni mülklerin eklenmesi planlanıyor. Bu kişiler arasında, hakkında ceza davası açılan şarkıcı Camala olarak bilinen Suzan Jamaladinova da var." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.