SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalci yönetimi, Kırım’da sözde Kırım Tatar temsilcileri kongresi düzenleyecek

Rus işgalci yönetimi, Kırım’da sözde Kırım Tatar temsilcileri kongresi düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2022 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2022 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalci yönetimi, Kırım’da sözde Kırım Tatar temsilcileri kongresi düzenleyecek

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde yönetiminin yarımadada sözde Kırım Tatar temsilcileri kongresi düzenlemeye hazırlandığını duyurdu. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) gözetimi altında gerçekleşecek olan kongrenin bugün yapılacağı belirtildi.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım’ın Kremlin kontrolündeki işgalci yönetiminin, FSB’nin yardımıyla 30 Nisan 2022 tarihinde sözde Kırım Tatar temsilcileri kongresi organize ettiğini bildirdi. Çubarov, kongreye güya “yoğun katılım” sağlandığını göstermek için işgalci yönetimin; Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi öğrencileri ile öğretmenler dahil olmak üzere kamu kurumlarının çalışanlarına katılım zorunluluğu şartı koyduğunu aktardı. 

RUSYA, PUTİN'İN UKRAYNA'YI İŞGALİNE KARŞI KIRIM'DA DESTEK ARIYOR!

KTMM Başkanı, “FSB’nin söz konusu kongreyi organize etmesinin tek amacı; Kırım Tatarlarının Putin'in Ukrayna'ya karşı yürüttüğü politikasına ve ‘özel bir askeri operasyona’ sözde destek verdiğini göstermektir. Böylece bugün düzenlenecek olan kongreyle, Rusya’nın özel servisleri bir kere daha, ama tamamen başarısız bir şekilde, Kırım Tatarlarının işgalci ülkenin ve onun lideri Putin'in politikasına ‘bağlılık’ gösterdiğini söyleyerek dünyayı kandırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ RUSYA, KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİNİ HEDEF TAHTASINA KOYDU

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı savaş çerçevesinde KTMM’nin gösterdiği etkin faaliyetlerinden dolayı son derece rahatsız olan Kremlin yönetiminin sözde kongre organize karar aldığını belirten Çubarov şu ifadelere yer verdi:

KTMM’ye gelen bilgilere göre, Rus özel servisleri KTMM liderlerini ve üyelerini, Kırım Tatar milli hareketi aktivistlerini, siyasi tutsakları ve aile üyelerini daha da itibarsızlaştırmak için özel bir plan hazırladı. Bu planın uygulanması ise bugünkü ‘kongrede’ özel bildirinin kabul edilmesiyle başlayacak.

Ancak, Rusya-Ukrayna savaşının, Kırım'ın Rus işgalcilerinden kurtarılması ve Ukrayna'nın Kırım Yarımadası ile Karadeniz ve Azak Denizi'nin bitişik suları üzerindeki egemenliğinin yeniden sağlanması ile sonuçlanacağı herkes için açıktır.

Yerel işbirlikçileri ve onları başka bir kışkırtıcı toplantıyı organize etmeye zorlayan sahipleri olan Rus işgalciler de bu kaçınılmaz sonun farkındalar."

https://qha.com.tr/multimedya/ktmm-baskani-refat-cubarov-bu-savas-rusya-nin-emperyalizm-arzularini-yok-edecek/388770/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.