SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri, Novooleksiyivka'da yaşayan bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenledi

Rus işgal güçleri, Novooleksiyivka'da yaşayan bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri, Novooleksiyivka'da yaşayan bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenledi

Rus işgal güçleri, kontrol altına aldıkları Ukrayna’nın Herson bölgesinde yaşayan Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor. İşgalcilerin bu sabah saatlerinde bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenlediği bildirildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu sabah saatlerinde Rus işgal güçlerinin, Kırım Tatarlarının yoğun yaşadığı Cenişke (Geniçesk) bölgesi Novooleksiyivka (eski adı Kümüşçanak) kasabasında bir dizi baskın düzenlediğini duyurdu. Refat Çubarov, konuya ilişkin, “Rus özel servis görevlileri Kırım Tatarlarının evlerine baskın düzenliyor ve aramalar yapıyor. Rus işgalcilerin, yeni işgal altına alınan Ukrayna topraklarında işledikleri suçların görgü tanıklarıyla iletişim halinde olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLER, UKRAYNA YANLISI AKTİVİSTLERE ZULMEDİYOR!

Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rus işgal güçlerinin ele geçirdikleri Ukrayna’nın Herson ve Zaporijjya bölgelerindeki halkı korkutmak için baskı uyguladığını bildirerek, “Elimize ulaşan bilgiye göre, 118 kişi Herson ve Zaporijjya bölgelerinden işgalciler tarafından kaçırıldı. Bunlardan 18’i Kırım Tatarı.” demişti.

İŞGALCİ RUSYA BİR OKULU İŞKENCEHANEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Kaçırılan Kırım Tatarlarının sorgulandığı ve işkencelere maruz bırakıldığını belirten Beriyev, “Geniçesk’teki 17 numaralı yüksek okulu da bir işkencehaneye dönüştürdüler. İşgalciler orada insanları sorguluyor, onlara karşı işkence uyguluyor. Genelde erkeklerin arabalarına el konuluyor, para talep ediyorlar, işkencelerden sonra ise insanları mezarlık veya yol kenarına bırakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLER TARAFINDAN KAÇIRILAN İKİ KARDEŞTEN HAFTALARDIR HABER ALINAMIYOR

KTMM Başkanı Refat Çubarov, birkaç gün önce, Rus ordusu tarafından işgal edilen Geniçesk (Cenişke) bölgesindeki Şçastlivtseve köyü sakini Edem Asanov ve Refat Asanov isimli iki kardeşten, 3 Mayıs 2022 tarihinden beri haber alınamadığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.