SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işbirlikçisi Sel, Kırım Tatarlarını DAEŞ ile karaladı: Yeni baskıların habercisi mi?

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işbirlikçisi Sel, Kırım Tatarlarını DAEŞ ile karaladı: Yeni baskıların habercisi mi?

Kendisini Türkiye'deki Kırım Tatarlarının güya lideri olarak tanıtan Rus işbirlikçisi Ünver Sel, Kırım'ı işgal eden Rusya'nın yürüttüğü Kırım Tatarlarının sözde aşırıcı grup ve terörist olduğu yönündeki kara propagandasına hizmet etmeye devam ediyor.

Rusya, işgal ettiği Kırım’da Kırım Tatar halkına karşı uyguladığı zulmü haklı çıkarmak için elinde olan tüm yöntemleri kullanıyor. Rus propagandasını yayan devlet haber ajansı RİA’nın hazırladığı “Savaşın yankıları: Suriyeli teröristler Kırım’a gelebilir mi?” başlıklı makalede, Kırım Tatarlarının DAEŞ ve diğer terör örgütleri saflarında savaştığı iddia edildi. Bu iddianın sahibi ise, Kırım'ı işgal eden Rusya'nın Türkiye'deki işbirlikçisi Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel.

KIRIM TATARLARINI KARALADI

Propaganda haber ajansına konuşan, Kırım’da işgalci Ruslarla iş birliği yapan ve işgalin meşrulaşması için Türkiye’de Rusya lehine her türlü girişimde bulunan Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel'e ait Kırım Tatarları aleyhindeki demeç de haberde yerini aldı. Sel, “Suriye Milli Ordusu tarafında savaşan küçük bir Kırım Tatar grubu var. Diğer cihatçı gruplar arasında da Kırım Tatar militanlar bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Haberi düzenleyen editör, kurulmasında Türkiye'nin öncülük ettiği Suriye Milli Ordusu terörist olarak ifade ediliyor.

RİA'nın söz konusu haberinde, Rus savaş uzmanı Vladimir Murahovskiy’e göre, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üye ülkelerinden Suriye’ye gelen ve "teröristler" tarafında savaşan 5 bin kişi, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG/SDG'ye ait hapishanelerinde tutulduğu iddia edildi. Haberde terör örgütü PKK/YPG/SDG, Suriye'de meşru bir yapı gibi bahsedilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Uzmanların bu milislerin kaçmasını engellemek için onların Beşşar Esed kontrolündeki Suriye güçlerine iade edilmesinin çok önemli olduğunu ifade edildi. Murahovskiy, “Yakın zamanda 500’e yakın terörist Kürtler tarafından gözetimsiz bırakılan hapisten kaçtı. Rusya ve BDT’dan gelen militanlar evlerine dönmeye çalışacak bu da büyük tehlike.” diye konuştu.

YENİ BASKILARIN HABERCİSİ Mİ?

Kırım Tatarları üzerine kurulan ve bu yönde başlık atılan söz konusu haberde, Murahovskiy'nin ifadelerinin aslında yakın bir zamanda Kırım Tatarlarına yönelik yeni baskıların habercisi olabilir. Zira, bu haberle alt yapısı hazırlanmaya çalışılan yeni suçlamalarla bazı Kırım Tatarlarına "Suriye'de terörist faaliyette bulundun" suçlaması yöneltilebilir. Böylece Kırım'daki işgalci Rusya, Kırım Tatarları hakkında yeni kara propaganda fırsatı elde edebilir.

Bunun dışına makalede Türkiye karşıtı açıklamalara yer verildi. Rus propaganda haber ajansına konuşan bir başka isim ise Ali Dava adlı kişi oldu. Haberde Suriyeli sivil pilot olarak tanıtılan bu kişinin de Türkiye aleyhinde ifadeleri bulunuyor. Türk düşmanı ifadeler kullanan Dava, “Türkler yayılmacılar ve her zaman Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden oluşturmayı hayal ediyorlardı. Onlar müdahale için herhangi bir bahaneyi kullanacaklar. Türk iç politikasını anlamak için bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Erdoğan herhangi bir galibiyete ihtiyaç duyuyor.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLUNU DA HEDEF ALMIŞTI

Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından işgalini meşru kılmak için Türkiye’de her türlü girişimde bulunan Ünver Sel, Türkiye PTT 1. Lig futbol kulüplerinden İstanbulspor A.Ş. ile Rus propagandası için 2016 yılında kurulan ve UEFA tarafından tanınmayan sözde Kırım Ligi ekiplerinden PFC Kızıltaş arasındaki maç organize etmeye çalıştı. Gelen tepkiler ve Kırım’ın işgalini tanımayan Türkiye Dışişleri Bakanlığının talebi doğrultusunda, maç İstanbul ekibi tarafından iptal edilmişti.

Maçın iptalinin ardından haddini aşan Ünver Sel, önce Türkiye devletini “beka” ile tehdit etti, ardından hızını alamayarak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, hem de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu hedef gösteren bir makaleyi paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.