SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin yönetimine yakın Rus oligarklar, Kırım'daki şarap fabrikalarını ele geçiriyor

Putin yönetimine yakın Rus oligarklar, Kırım'daki şarap fabrikalarını ele geçiriyor

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin yönetimine yakın Rus oligarklar, Kırım'daki şarap fabrikalarını ele geçiriyor

Kırım’ın işgalci yönetimi, bir şarap işletmesini daha Kremlin yanlısı Rus şirketlere sattı. Kefe’de (Feodosiya) bulunan Koktebel Şarap Fabrikasının 1,45 milyon dolara satıldığı duyuruldu.

Kırım’ın işgalci yönetimini, yarımadanın zenginliklerini yağmalama girişimlerine bir yenisini daha eklendi. Açık artırmaya çıkarılan, Kırım’ın en eski şarap işletmelerinden biri Koktebel Şarap Fabrikası bugün 1,45 milyon dolara satıldı. Rus basınında çıkan haberlere göre şarap fabrikası, 2014 yılında kurulan ve  işgalden sonra fabrikayı kiralayamaya başlayan “Koktebel Şarap Fabrikası” isimli Rus şirketine satıldı.

FABRİKAYI RUS "ALKOL KRALI" SATINALDI

“Koktebel Şarap Fabrikası” isimli Rus şirketinin hisselerin yüzde 99’u Gatçinskiy Alkol Fabrikası isimli şirkete ait. Gatçinskiy Alkon Fabrikasının sahibi ise Mihail Yakubçik, medyada “St.Petersburglu alkol kralı” olarak adlandırılıyor. Yakubçik, Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin’in eşinin abisi. 

MAHZENDE 250 BİNDEN FAZLA ŞARAP ŞİŞESİ BULUNUYOR

İşgalciler tarafından yasa dışı olarak özelleştirilen Koktebel Şarap Fabrikası ve 73 konut dışı bina (üretim atölyeleri ve diğer gayrimenkuller), Koktebel kasabası, Otuz (Şçebetovka), Aşağı Otuz (Kurortnoye), Barak Köl (Nanikovo) köylerindeki araziler ait. Ayrıca şarap fabrikasının mahzeninde farklı yıllarda üretilen yaklaşık 250 bin şarap şişesi bulunuyor.

DAHA ÖNCE İŞGALCİLER KIRIM’IN EN BÜYÜK ŞARAP İŞLETMESİNİ SATTI

Hatırlanacağı üzere, 14 Aralık 2020 tarihinde, Kırım’ın işgalci yönetimi, 19. yüzyılda kurulan ve şarap koleksiyonu ile Guinness Dünya Rekorlar Kitabına giren Massandra üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretim işletmesini satmıştı. İşletmeyi Yujnıy Proekt şirketinin satın aldığı duyuruldu. Yujnıy Proekt şirketinin hisselerinin yüzde 99,9’u Rossiya Bank’a aittir. Rossiya Bank’ın kuruculardan biri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın dostu Rus milyarder iş insanı Yuriy Kovalçuk’tur. Kovalçuk, medyada “Vladimir Putin’in kişisel bankacısı” olarak adlandırılıyor. Aralık 2017’de Yujnıy Proekt şirketi, Sudak’taki Novıy Svet şampanya fabrikasını satın almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.