SON DAKİKA
Hava Durumu

BM:"İran halkının barışçıl toplanma hakkına saygı duyulmalı"

Birleşmiş Milletler (BM), İran'da devam eden protestolara ilişkin, "İran halkının barışçıl toplanma hakkına ve ifade özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini" ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM:"İran halkının barışçıl toplanma hakkına saygı duyulmalı"

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde, Genel Sekreter Antonio Guterres'in İran'daki protestoları yakından takip ettiğini ve İran hükümeti ya da başkalarıyla temas kurma konusunu değerlendirdiğini söyledi.

 

BM'nin ne tür temasların "yararlı" olacağını ele aldığını ve daha fazla şiddet olaylarının yaşanmamasını umut ettiklerini belirten Haq, "BM, İranlıların barışçıl toplanma hakkına ve ifade özgürlüğüne saygı duyulmasını bekliyor" dedi.

 

Protestoların 6’ncı gününde ölü sayısı 28'e yükseldi

 

İran’da ekonomik sorunlara karşı 28 Aralık 2017'de Meşhed'de bir grup gösterici tarafından başlatılan ve kısa sürede hükümet karşıtı gösterilere dönüşen protesto eylemlerinin şiddeti gitgide artıyor. İran devlet televizyonu pazartesi gecesi düzenlenen eylemlerde ülke genelinde 9 kişinin öldüğünü bildirdi. Böylece hafta sonundan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 28’ye yükseldi. Sadece başkent Tahran’da 450 kişi tutuklandı. Ölümlerin nasıl gerçekleştiği ve kurbanların kimliklerine ilişkin ayrıntılar açıklanmıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.