SON DAKİKA
Hava Durumu

Novooleksiyivka'da Kırım Tatar kültür ve spor merkezi açılacak

Novooleksiyivka'da Kırım Tatar kültür ve spor merkezi açılacak

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Novooleksiyivka'da Kırım Tatar kültür ve spor merkezi açılacak

Kırım Tatar halkının yaşadığı Cenişke (Geniçesk) bölgesi Novooleksiyivka (eski adı Kümüşçanak) kasabasında Kırım Tatar çocuk kültür ve spor merkezi açılacak. Projenin, Kırım Milli Varlık Fonu tarafından hayata geçirileceği bildirildi.

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Rüstem Umerov, Novoaleksiyivka (eski adı Kümüşçanak) kasabasında Kırım Tatar çocuk kültür ve spor merkezi açılacağını duyurdu. Sosyal medyada dün açıklama yapan Umerov, çoğu Ukrayna köyünde olduğu gibi, Novooleksiyivka'da da gençlerin gelişimi için bir altyapının olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Çocuk ve gençlerin spor yapma, kültürlerini geliştirme ve yeni bir şeyler öğrenme olanakları yok. Yerel sakinler, bana başvurdukları zaman onlara, çocukların Kırım Tatar dilini ve kültürünü öğrenebileceği bir kültür ve spor merkezi oluşturulmasını teklif ettim.

“KIRIM TATAR KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMELİYİZ”

Kırım Haber Ajansına konuşan Herson Bölge Meclisi Başkanı Kırım Tatarı Lenur Lyumanov, Novooleksiyivka’nın nüfusunun 10 binden fazla olduğunu ve nüfusunun yüzde 30’nun Kırım Tatarlarından oluştuğunu belirterek şöyle konuştu:

Kırım Tatarlarının dilini ve kültürünü geliştirmemiz gerekiyor. Bu tür merkezinin inşa edilmesi söz konusu ihtiyacımızı karşılayacak. Spor da aynı şekilde. Okuldaki spor salonu dışında çocukların spor yapabileceği bir alan yok” 

Kırım Tatar Kültür ve Spor Merkezi projesi, Kırım Milli Varlık Fonu tarafından hayata geçirilecek. Kırım Milli Varlık Fonu Başkanı Lenur Mambetov, proje üzerindeki çalışmalar yeni başladığı için merkezin açılış tarihini konuşmak için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

YEREL YÖNETİMLE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Merkezin inşa edileceği arazi konusunda yerel yönetimle görüşmeler yaptığını aktaran Mambetov, “Merkezde büyük bir spor salonu ve tenis kortu bulunacak. Öte yandan merkezin barındırabileceği insan sayısı hakkında konuşmak için henüz çok erken” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.